Månadsspara i solenergi i Afrika och andra tillväxtmarknader

Jag har skrivit om den fantastiska digitala investeringsplattformen Trine tidigare. Först i inlägget Investera i solenergi i Zambia där jag skrev om den första investeringen jag gjorde i solenergi i Afrika och sedan i inlägget Solenergi i Afrika – Nya projekt där jag numer samlar alla nya investeringar. Nu har Trine även öppnat upp för möjligheten att månadsspara i projekt inom solenergi i Afrika och andra tillväxtmarknader!

Månadsspara i solenergi i AfrikaTrine är en investeringsplattform som gör det möjligt för oss privatpersoner att investera pengar i solenergi i Afrika och andra tillväxtmarknader till en förväntad årsavkastning kring 5-8 procent. Pengarna placeras i utvalda lokala entreprenörer. Ett enkelt och suveränt sätt att hjälpa människor att starta entreprenörsbanor och få tillgång till ren energi!

Nu har Trine gjort det möjligt att investera i solenergi via månadssparande. Och det är hur enkelt som helst! Gå in på deras hemsida via min länk under sökfunktionen långt upp till höger här på sidan (eller under detta inlägg om du läser på mobil) och registrera dig. Under ”Open for investment” på förstasidan finns sedan de projekt som är öppna för direktinvestering just nu, men också ”Lazy Investments”. Klicka ”Set up Lazy Investments” och du är igång med att sätta upp dina val för månadssparande i projekt inom solenergi i Afrika och andra tillväxtmarknader.

Med ett månadssparande sprider du automatiskt riskerna eftersom du automatiskt kommer bli investerad i flera solenergiprojekt. Det enda du behöver fylla i nu är att svara på några enkla frågor om dig och fylla i ett enkelt frågeformulär för att visa att du förstår att alla investeringar är behäftade med en viss risk (utan risk kan du såklart inte räkna med någon avkastning). Till sist väljer du dina investeringsparametrar i kategorierna:

 • Monthly amount.
  • Minsta månadssparande är 25 Euro.
 • How many months could you wait to be fully repaid?
  • Du kan välja mellan 12 och 60 månader. Jag tycker dessa månadssparande ska vara långsiktigt och rekommenderar 60 månader här, men det är självfallet fritt. Men tänk på att inte ta alltför få månader. Många projekt är på 24-30 månader (se mina samlade projekt) så ta minst 30. Observera också att generellt gäller: Ju längre låneperiod, desto högre ”ränta” (årlig förväntad avkastning).
 • What’s the minimum expected annual return you would like?
  • Du kan välja från 3 till 8 procent. Jag tycker inte du ska gå över 5 procent eftersom många projekt ger strax över 5 procent i årlig förväntad avkastning.
 • What is the highest company risk rating you’re willing to accept?
  • Riskranking från A (lägst risk) till D (högst risk). Jag rekommenderar dig att välja B.

Därefter är det bara att fylla i betalningsuppgifter och månadssparandet i solenergi i Afrika är igång. Sparar du 25 Euro i månaden hjälper du 18 människor om året att få tillgång till ren elektricitet varje år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *