Rättningsmall Stryktips – Antal tolvor, elvor och tior vid tretton rätt – Del II

Rättningsmall Stryktips – Rätta Stryktipset här!

I ett tidigare inlägg visade jag hur du räknar ut antalet rader med tolv, elva samt tio rätt när du får tretton rätt på ett multiplikativt system på Svenska Spels lokomotiv Stryktipset (och såklart också på Europatipset och EttKryssTvå, samt fjorton rätt på Supertoto). I detta inlägg bifogar jag en rättningsmall för Stryktipset och andra spel.

Rättningsmall Stryktips

Klicka på länken nedan för att ladda hem rättningsmallen!
Rättningsmall Stryktips V75 V86 V64 V65 Supertoto


Eftersom alla inte direkt förstår hur formlerna i mitt ursprungsinlägg skall användas skapade jag ovanstående rättningsmall för Stryktipset i ett enkelt Excel-dokument. Där fyller du själv i antalet garderingar och sedan räknas antalet tolvor, elvor och tior automatiskt ut.

I den senaste versionen av mallen (september 2018) kan du också välja att fylla i tecknen i ditt system i en kolumn och den rätta raden i en kolumn så gör Excel allt jobb. Perfekt om du vill rätta Stryktipset live och enkelt bara ändra den korrekta raden just nu.

Det finns också möjlighet att fylla i utdelningen för respektive vinstklass. Den totala vinstutbetalningen räknas då automatiskt ut.

För att förstå formlerna som använts i arket hänvisar jag till mitt tidigare inlägg Utdelning på Stryktipset om hur du räknar ut vad vinstutbetalningen blir när du rättar Stryktipset, EttKryssTvå och Supertoto.

Dokumentet är inte bara en rättningsmall för Stryktips utan liknande uträkningar för ATG:s spel V75, V86, V64 samt V65 finns också.

Intresserad av att hitta rader med spelvärde inför varje (eller iaf nästan varje) omgång av Stryktipset? Varje lördag förmiddag lägger jag upp tabeller med streckprocent vs sannolikhet som nya inlägg. Superservice! Läs mitt inlägg för Stryktipset 2017 för mer förklaring och info. Från 2018 och framåt läggs alla tankar om Stryktipset som separata inlägg. Till till de senaste inläggen på hemsidan!

Tips: Sven Stenberg (annonslänk Bokus, annonslänk till Adlibris här) har skrivit flera böcker med rättningsmallar, statistik, spelstrategier med mera till en rad olika spel, däribland Stryktipset. Exempel på titlar är ”Tipsboken 2010” (2011 2012), ”Trav och Tipsboken” och ”Tipsstatistik”. Jag har inte läst något ännu, men ska försöka komma med en recension!

Rättningsmall Stryktips

11 reaktioner på ”Rättningsmall Stryktips – Antal tolvor, elvor och tior vid tretton rätt – Del II

  1. Finns fler, men kan vara svåra att hitta. Och så har jag ju inkluderat travmallar i samma dokument. Kan vara bra att ha om man spelar både Stryktips och V75, V86 och allt vad de heter.

   1. Hej Jörgen! Det är bara att klicka på länken med texten ’Rättningsmall Stryktips V75 V86 V64 V65 Supertoto’ ovan.
    I dokumentet väljer du tabben Stryktips och sedan är det bara att köra. Lycka till!

 1. Det där är för M system vad jag förstår. Finns det ingen möjlighet att kunna rätta stora reducerade system både R och U system? Till exempel att att Excel programmet läser in egna rader filer och lättar dem

  1. Tack för fråga! Jag ska se om jag kan ta fram och lägga till det. Jag har en mall som jag använder själv. Ska försöka fräscha till den och lägga till den i arket.

   Men är på semester nu, så det får bli nästa vecka. Återkommer.

 2. Hej Martin
  Jag har utvecklat ett M-system rättningsmall i Excel som räknar ut allt. 1-13 rätt på stryktipset.
  Kallar det för Beräkna-Flytta-Rad-Metoden. Mycket enkel, använder bara addition och division (med 2 eller 3). Metoden känd sedan länge av tipsfolk som använde papper och penna innan miniräknare kom.
  Jag har letat på nätet men inte sett denna lösning.
  Finns intresse att se denna variant skickar jag gärna en Excel-fil. Behöver bara en e-post adress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *