Lästips – Länkar

En presentation, med länkar, av några av de svenska siter jag besöker med någorlunda hög frekvens.

Bloggar

bank_niva(Jag skippade de stora som jag läser med nöje nu och då. Bank och Niva är såklart bäst, men de syns ändå…)

Några av mina svenska favoritbloggar just nu som åtminstone berör sport och fotboll:

1. Kristof Vogel, mer känd som den osynliga handen bloggar otroligt intressant om fotbollsekonomi på Blogspot men han har också en blogg på Offside som tyvärr verkar vilande.

2. Jonas Hansson är duktig! Han analyserar och funderar kring fransk fotboll på Fotbollskanalen och Kalmar FF på Barometern.

3. Cecilia Edström är jättebra! Hon skriver intressant om samhället och hockey. Just nu verkar hon mest aktiv med kanonbloggande på SVT om hockey.

4. Bloggen Bortom linjen är en normkritisk röst i sportvärlden som måste nämnas!

5. På Dagens Bästa Spel ges speltips med eftertanke och värde, ofta till höga odds. Kan man välja ut russinen ur kakan finns här möjligheter att tjäna pengar!

6. Masterstudent Jesper på Gymnastik och idrottshögskolan skriver intressant om idrottskultur, män och idrott med mera. Läsvärd!

För länkar till bloggar på engelska, se ’Useful Reading – Links’ ovan.

Linnéa Berglund

linnea_berglund_länkarFru Berglund (som jag kallar Linnéa här på bloggen ibland) är en mångsysslare men försörjer sig huvudsakligen som författare och skribent.

Blogg 1: På linneaetc.com (numer linneaetc.se) blandas det högt och lågt. Linnéa skriver om framtida signeringar, om livet som författare, om livet i stallet, om familjen, om orättvisor, men hon ger också hud- och hårtips (hon har tidigare jobbat som hudterapeut samt fotomodell) och trädgårdstips (hon är också utbildad trädgårdsdesigner, mångsysslare sa jag ju…).

Blogg 2: Fru Berglund bloggar också på Min kropp och jag. Där skriver hon mest om hennes kamp mot sockret, mot cancer, mot normer med mera. Hon ger också recept och träningstips.

Hemsida: På Linnéa Berglunds hemsida finns information om hennes böcker, om framtida events och om föreläsningar. Här finns också pressbilder och pressreleaser med mera.

Blogg på hästliv: Linnéa är också en av bloggarna på hästliv.nu. Den är i nuläget vilande, men så fort sajten drar igång på allvar igen kommer också Linnéa sätta igång bloggandet.

Recensioner av Linnéas böcker: Linnéa Berglunds böcker om Emelie Lexander har fått strålande recensioner nästan överallt! Några exempel är: Barnboksprat där Veroniqa Sjöquist verkligen förstått Linnéas intentioner med böckerna. På KP-webben finns i nuläget två fina recensioner av de första böckerna – ’Ingen vanlig sommar’ och ’Jag glömmer aldrig Pascal’ – om Emelie Lexander (man får tyvärr bläddra sig fram på sidan). På Barnboksbloggen finns en recension om Ingen vanlig sommar. Den är också fint recenserad på Nu läser vi. På Idus förlag finns flera recensioner, läs här och här. ’Jag glömmer aldrig Pascal’ har också fått kulturstöd av Kulturrådet!

Sociala medier: Följ fru Berglund på Twitter eller Instagram (under linnea_berglund). På Facebook finns en sida om Linnéa som författare.

Podcasts

Information om vilka podcasts jag lyssnar på kommer snart.

”Mina” Sidor

Jag har varit med och skapat några hemsidor och bloggar. Bland annat minkroppochjag.se, linneaberglund.se, linneaetc.se och lifeedge.se som nämns ovan.

Min gamla blogg finns här.

Jag och Linnéa har hjälpt Louise Sjöstrand med hennes hemsida. Louise är hovslagare och tävlingsryttarinna på hög nivå.

Jag kommer säkert att skapa fler hemsidor snart och återkommer med fler länkar.

Affiliatelänkar

Förr, på den gamla goda tiden när Svenska Spel körde affiliatenätverk kopplat till Tradedoubler tjänade jag en hel del pengar (>2000 kronor i månaden) på länkar till Svenska Spel. Detta via mina rättningsmallar för Stryktipset, Europatipset, EttKryssTvå och Supertoto samt ATG:s diverse poolspel (som t.ex. V75). Jag har inte kommit på något bra sätt att komma upp i de summorna igen. Jag tycker absolut inte det är fult med affiliatelänkar, men det är fult om man inte kör med rent spel, dvs om man inte är öppen med att man har affiliates och framförallt inte är ärlig i sitt budskap.

Jag är kopplad till några spelbolags och andra bolags affiliatenätverk, t.ex.

BET365BETFAIRBETSAFEBETSSONLADBROKESNORDICBETTRIOBETUNIBET

ADLIBRISC SPORTSTICNET

Jag vore extremt tacksam om du orkar klicka ovanstående länkar oavsett om du använder dem eller ej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *