Om konstgräs och streckprocent vs sannolikhet på Stryktipset

Stryktipsomgång vecka 46 med fyra landskamper och nio matcher från League One. Jag utgår som vanligt från streckfördelningen och sannolikhetsfördelningen när jag spelar Stryktipset. Mina sannolikhetsvärderingar baseras delvis eller helt på medeloddsen på oddsportal.com (Slh nedan helt från Oddsportal.)

Tips 1: Streck vs sannolikhet på Stryktipset för samtliga omgångar 2017.

Tips 2: Beskrivning av hur beräkna utdelning på Stryktipset.

Tips 3: Rättningsmall för Stryktipset plus V75, V86, V64 och V65.

stryktipset_20141115Sverige är ju som alltid när de är på Stryktipset grovt överstreckade och måste väl helt väljas bort. Jag tycker 24% på krysset är kanon och spikar det tror jag. Hade inte Montenegro haft Mirko Vučinić samt några till borta hade jag plockat med ettan också. Sverige kan mycket väl vinna detta, men strecken ligger helt snett så tvåan kan jag verkligen inte ta med.

Strecken ligger nog ungefär rätt i Österrikes hemmamatch mot Ryssland. Jag håller Österrike något bättre när de spelar hemma, men nu är Alaba borta och det är ju ett stort avbräck. Enkelkryss, 1x eller helgardering tar jag. UPPDATERING: Jag chansar och väljer enkelkryss i matcher 1 och 2!

Slovakien har ju börjat strålande och har därför blivit nerspelade. Jag är lite dåligt påläst på Makedonien och får läsa på lite. Ligger oddsen rätt är det ju riktigt fint värde i 1x, men spontant vill jag nog ha med tvåan. UPPDATERING: Det blir x2!

England ska såklart vara stora favoriter hemma mot Slovenien, men det finns ett riktigt fint värde i krysset. Jag tar 1x.

League One tar jag ställning till imorgon.

UPPDATERING MED LITE LEAGUE ONE-TANKAR:

Coventry bra hemma och Notts County bra borta. Svårt, men jag lutar mig nog mot bortalaget.

Jättevärde i Chesterfield!? Tvåa!

Leyton Orient är bra borta och har en del värde! Tvåa eller x2.

Rochdale har inte slagit Port Vale borta efter kriget (20 matcher, 10 Port Vale-segrar, 10 kryss). Vad betyder det?

Krysset måste nog med i Preston – Bradford.

Walsall känns på väg uppåt och Peterborough nedåt. Peterborough har tre raka förluster i ligan och vann sist knappt mot Carlisle, bottenlag i League Two.. Jag funderar på ettan.

—–

Nedan finns lite tankar från Svenska Spels experter Johan Arneng och Matte Forslund. Jag håller inte riktigt med Forslund i hans spel, och jag håller verkligen inte med honom och programledare Peter Ahnberg i Arnengs heta lista.

3. Bengaler – bra eller dåligt? Båda svarar dåligt, och Ahnberg svarar spontant:

Ja, det är klart det är dåligt.

Det är ju inte riktigt så enkelt. Men ännu värre:

2. Konstgräs på Friends Arena? Båda svarar spontant ja. Och Peter Ahnberg fyller i med.

Jag tycker inte det börjar bli en fråga längre… Bra fotboll, bra underlag.

konstgrasVAD I HELVETE!? VI KAN INTE HA PLASTGRÄS PÅ NATIONALARENAN. BRA FOTBOLL PÅ KONSTGRÄS? DET ÄR JU EN HELT ANNAN SPORT. INTE EN NÄRKAMP. INTE EN GLIDTACKLING.

Konstgräset idag är ett helt fantastiskt komplement till grus. Och det är inte så att jag är mot det nya. Den dagen konstgräset går att jämföra med riktigt gräs ser jag inga problem med ett byte. Men vi är inte där nu och vi kan inte sätta in konstgräs på Nationalarenan (eller andra Allsvenska arenor). Jag tror kanske att dagens bästa hybridmattor håller måttet. Gör de det är det bara att köra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *