Stryktipset: Anfallskris i Djurgården gör Kalmar intressant

Lördag igen och äntligen lite Jackpott (6.5 miljoner) på Stryktipset. Denna vecka tycker jag att Västerås är för hårt streckat och är intresserad av Kalmar med tanke på Djurgårdens anfallskris.

Tidiga tankar till dagens omgång på Stryktipset och Topptipset publicerades i torsdags på 1×2.se.

Är du ny på sidan tycker jag att du ska titta på mitt inlägg Stryktipset 2017 och klicka vidare för att bättre förstå vad jag gör kring streckprocent och sannolikhet nedan. Läs gärna kommentarerna till det inlägget också. Mycket intressanta diskussioner har utvecklats där.

Idag skriver jag ner korta tankar kring alla matcher:

 • Brommapojkarna är mycket bättre hemma än borta och jag tycker att de ska vara favoriter mot ett hopplöst Sirius. Men 60 procent på ettan är lite för mycket och jag plockar med krysset tidigt. De våghalsige spelar x2 där det största spelvärdet finns.
 • Vad är status i Dalkurd? Det blåser ordentligt i klubben och frågan är hur det påverkar. Kapacitetsmässigt är de klart bättre än TFF tycker jag och jag spikade tidigare i veckan till 58 procent. Nu med 64 procent på ettan kanske det är läge att gardera?
 • Malmö är nog förbättrade nu jämfört med i våras och där finns ett spikförslag trots att Östersund verkligen inte ska underskattas och Saman Ghoddos verkar vara kvar över helgen också åtminstone. Vid ett stort system hade jag garanterat garderat här och vill göra det med mitt lilla jag brukar spela. Jag måste dock spika någonstans och funderar vidare.
 • IFK Göteborg ser tröga och svaga ut. Det har stryktipsspelarna också tagit fasta på och värdet ser faktiskt ut att finnas i ettan just nu. Jag vill helgardera, men ska jag spela efter streck vs sannolikhet kanske 1-2 är rätt.
 • Karlskrona kryssar mycket och jag utgår från krysset här. Tvåan ser riktigt intressant ut till 18 procent.
 • Mjällby spikade jag tidigare i veckan, men till 58 procent är det inte lika intressant. Jag har dock svårt att se Ljungskile vinna och väljer nog x2.
 • Tvååker och Oskarshamn är två lag som går riktigt bra. Oskarshamn ser spelvärda ut till 34 procent och kanske kanske väljer jag chansspiken på tvåan här. Oskarshamn är trots allt Söderettans bästa bortalag.
 • Örebroderby i match 8 och jag utgår från krysset trots att det har blivit lite väl hårt spelat.
 • Västerås ska såklart vara favoriter på hemmaplan mot alla lag i Norrettan, men 62 procent på ettan är för mycket.
 • Assyriska har nyligen bytt tränare och kanske det får fart på laget. Jag utgår dock från krysset.
 • Ängelholm är mycket bättre hemma än borta där de flesta av de senaste förlusterna har kommit på sistone. Intressant spelvärde i krysset tycker jag!
 • Kalmar FF är bra och i Djurgården är det en mindre anfallskris. Tino Kadewere är skadad och superviktige Kerim Mrabti avstängd. Dessutom kanske Rasmus Elm tar plats på bänken. Jag kanske spikar ettan, men väljer nog 1x.
 • Norrköping är bra, men Häcken är verkligen inte dåliga och 62 procent på ettan är på tok för mycket. Om Alexander Fransson blir spelklar har Norrköping dock ett riktigt vasst inre mittfält. Jag har i nuläget ingen aning om hur jag spelar här, men 16 procent på tvåan intresserar mig väldigt…

Lycka till!

Stryktipset: Anfallskris i Djurgården gör Kalmar intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *