Två heta derbyn på Topptipset

Dagens topptips bjuder överlag inte på spännande supermatcher från jätteligor. Dock två riktigt intressanta och heta derbyn:

 1. I nordöstra England tar Newcastle emot världen bästa Manchester City.  Oddsen och strecken ligger ungefär lika och City ska alltså vinna denna match fyra gånger av fem. Känns rimligt.
 2. I Italien bjuds det på det första av våra heta derbyn, Derby della Madonnina från italienska cupen. I Milan är det återigen full kris och frågan är vad som kan få skutan att vända. Inter har efter en hyfsad start på säsongen tappat i två raka ligamatcher. Det bör nog vara liten fördel Inter och det indikerar båda odds och topptipsstreck. Spelvärdet ligger dock helt klart hos Milan i detta heta derby.
 3. I Belgien tar Kortrijk emot Standard Liege och (givetvis) har jag ingen egen kunskap att tillföra här. Extremt intressant att strecken på bortalaget är så hårt nedtryckta. Vid en direkt jämförelse mellan odds (nästan 50 % chans till vinst) och streck (endast 35 %) är det kanske här chansspiken ska komma. Jag lyckades hitta en rek på 1×2.se som tror på målrikt. I texten går det också läsa att Kortrijk spelat bra den senaste tiden och att oddsen borde vara lite jämnare fördelade. På Svenska Spels hemsida läser jag att Kortrijk har två tunga avstängningar, bland annat på kapten Hannes Van der Bruggen.
 4. I match två från Belgien, Sint-Truiden – Royal Antwerp, är hemmalaget favoriter. Spelvärdet verkar dock ligga på Antwerpen. Jag läser att hemmalaget började säsongen starkt men har tappat efterhand och har just nu förtvivlat svårt att vinna. Anfallaren Yohan Boli är tillbaka efter en matchs avstängning, men jag är lite sugen på x2.
 5. I match fem finns lite spelvärde på hemmalaget. Intressant är dock (även om jag inte lägger jättevikt vid inbördes möten) att Hamilton inte har vunnit hemma mot Kilmarnock sedan 2010, eller för tio matcher sedan!
 6. heta derbyn edinburgh
  Hett derby om Edinburgh ikväll!

  Derby nummer två kommer från Edinburgh. Hearts är liksom Kortrijk ovan alltför hårt streckade. Enligt oddsmarknaden har de bara 32 % chans till vinst, men 47 % av strecken (omvänt för Hibernian, 40 % chans till vinst men bara 25 % av strecken. Supervärde! Dessutom är det intressant att Hearts inte vunnit i ett Edinburgh Derby sedan augusti 2014. Jag spelar x2. Dock ska man ju inte blunda för Hearts form…

 7. Rangers är något överstreckade. Dessutom är deras form något svag och de har ett Old Firm att tänka på inför lördag. Jag spikar inte.
 8. St Johnstone är nog bättre än Ross County, men spelvärdet ligger helt klart på hemmalaget. Det gör att 1x eller möjligen helgardering känns rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *