Johan Elmander sågas

Isaac Kiese Thelins match ikväll och senaste månader i allmänhet gör att han hyllas enormt ser jag. Med rätta. Men lika många som hyllar sågar samtidigt Johan Elmander totalt. Elmander har kanske sett sina bästa dagar och kanske ska han ut ur truppen. Och kanske är det Thelin som ska in redan nu. (Jag är dock fortfarande inte totalt övertygad om att han håller på den nivån. Ännu.)

Trots euferin över U21-landslagets bragd sitter jag nu på kvällen och är lite upprörd. Över folks jävla kortsiktighet. Okey om man lugnt och fint tycker att Elmander kanske ska petas ur landslagstruppen. Men såga för fan inte Johan Elmander. (Och använt ett vettigt språk om ni nu ska såga.)

Johan-elmanderMinns ni hur Johan Elmander ensam sprang sönder Europas bästa U21-landslag när det begav sig för honom? Minns ni hur hyllad han var då? Minns ni hur mycket Johan Elmander har gjort för svenska A-landslaget? Hur han och Allbäck sprang sönder Spanien? Minns ni att Johan Elmander slog inlägget som ledde till mål i kaosmatchen mot Paraguay i Berlin 2006?

För ett 15-tal år sedan var Johan Elmander det Isaac Kiese Thelin är idag. Och ännu mer dominant i U21-sammanhang. Undrar om alla som hyllar Thelin idag sågar honom om något år om nu de nuvarande prestationerna bara är frukten av extrem form och självförtroende. Vilket jag inte tror eller hoppas, men han har fortfarande en lång väg. Han har bara visat sig i några månader.

Om vi ändå ska hylla U21-spelare: Oscar Lewicki! Jag säger bara Oscar Lewicki! Kan han bli den defensive strateg vi söker? Jag tror det.

Till sist förstår jag inte riktigt varför man i euferin efter en mäktig match måste kasta skit på den spelaren man för stunden inte gillar i landslaget. Förra veckan Ola Toivonen. Denna vecka Johan Elmander och nästa ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *