Onödigt Daniel Majstorovic

Daniel Majstorovic kom alltså inte till samlingen inför kvällens drabbning mot Mjällby eftersom han inte riktigt tar plats i AIKs tuffa konkurrens på mittbackspositionen. Jag har inte kommit hem för att bara fördriva tiden, säger Maestro till Expressen. Jag kan förstå att Majstorovics blev extremt besviken när dagens startelva var klar. Niklas Backman har varit skadad en längre tid och om jag minns rätt är detta hans första start för säsongen. Men – samtidigt – Backman har varit väldigt bra tidigare, och är inte lättpetad. Jag har för dålig inblick i AIK för att tycka till om vem som borde spela, men Daniel Majstorovic beter sig som ett litet barn vars heder någon pissat på.

Daniel Majstorovic då han var en respekterad man
Daniel Majstorovic då han var en respekterad man

När AIK värvade Maestro tänkte jag att det i första hand var en ledare de tog in och i andra hand spelaren Daniel Majstorovic. När landslaget tog ut en Majstorovic ur form tänkte jag att han var uttagen för att hjälpa och vägleda de yngre, men också för en framtida möjlig ledarroll i landslaget.

I min värld hade Daniel Majstorovic en utstakad framtid som ledare i antingen svartgult eller blågult. Nu har han förstört allt detta för att han inte är man nog att hålla tyst när han borde. Det är inte manligt, vuxet eller tufft att småhota tränaren inför en uttagning. Det är inte manligt, vuxet eller tufft att gnälla och öppet visa missnöje över en bänkning. Det är barnsligt. Det är löjligt. Det är fruktansvärt ointelligent. Tror Maestro att han blir respekterad av denna handling?

Jag gissar att han vill bort från klubben. Han har redan hintat om det i Expressen känns det som. MEN DÅ TAR DU DET LUGNT OCH FINT INTERNT. DU KOMMER TILL MATCHEN, STÖTTAR DINA LAGKOMPISAR, ÄR BEREDD PÅ INHOPP. Som vilken annan petad spelare som helst. Nu har Daniel Majstorovic förstört väldigt mycket för sig själv. Jag har ingen aning, han kanske inte såg sig som i framtida ledarroll, men i vilket fall som helst har han nu (i alla fall nästan) bränt den bron och en herrans massa andra broar.

Det är vid tillfälle som dessa ledare testas. Daniel Majstorovic är ingen ledare. Han är helt tydligt en självgod, barnslig och ointelligent människa. Jag är besviken. Jag trodde på mer än så.

(Det kan säkert vara så att det kommer fram uppgifter jag inte känner till så klart. Det vet jag. Men det spelar ingen som helst roll. Det finns för mig inga omständigheter som rättfärdigar ett sådant handlande.)

Jag trodde annat, men Daniel Majstorovic var ingen ledare. Inte när han testades.
Jag trodde annat, men Daniel Majstorovic var ingen ledare. Inte när han testades.

Läs mer om storyn här, här, här och här.

Denna tweet är det för övrigt världsklass på!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *