Fullträff ingen fullträff

Ursäkta den putslustiga rubriken, men Svenska Spels nya satsning Fullträff har ju ett namn som det är omöjligt att inte skoja till det om.

Jag skrev ett inlägg om Fullträff ungefär en timme innan spelstopp och höll mig sunt skeptisk då. Den svala inställningen är ungefär densamma nu när den första rundan är avklarad. Men allt är inte becksvart.

Svårigheterna med att få många rätt visade sig stämma. Ingen lyckades få tvåsiffrigt antal rätt, trots att jag vet att en del halvstora andelsspel kördes. Bäst lyckades 21 stycken rader som fick nio rätt var och belönades med 41 416 kr. Åtta rätt belönades med 642 kr och sju med 54 kr. Omsättningen var 3 865 535 kr, jag gissar att det var någon miljon mindre än Svenska Spel hoppats, men samtidigt ingen katastrofstart.

Den korrekta raden var som sagt svår. Med antagandet att sannolikheten för 0-5 mål räknats som i inlägget i länken ovan och att sannolikheten för 6 respektive 7 mål är 0.50 procent vardera – ja, jag vet att detta är lite trubbigt och dessutom att den totala sannolikheten summeras till 101 procent – blev den totala sannolikheten för att raden skulle inträffa 2.40*10-13. Skulle du hypotetiskt spela en ”trettonling” med det korrekta antalet mål i samtliga matcher skulle totaloddset bli tusentals miljarder, det vill säga betydligt mycket mer än de 50 miljoner som Svenska Spel utlovar till en ensam vinnare på tretton rätt. Som jag hintar om i mitt inlägg från tidigare idag finns det alltså ingen större mening med att jaga tretton.

Jag ska se om jag orkar/hinner räkna lite mer på Fullträff framöver. Spelformen kittlar, och den dynamiska utbetalningen är smart (och ganska given nu när jag tänkt efter lite), men ju mer jag tänker på det desto mer tveksam blir jag. Fullträff känns verkligen inte som ett spel för småspelaren. Lite trist att Svenska Spel satsar så väldigt mycket på spelformer som gynnas av andelsspel.

Hur gick det för mig då? På sexton spelade rader lyckades jag med konststycket att få ETT rätt. Ingen fullträff…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *