Mängder av favoriter på Stryktipset => Svårt med streckvärda rensare

Det är dags för årets första Stryktipskupong och som vanligt under trettondagshelgelgen är det FA-cupen som gäller. Kupongen har otroligt många klara favoriter på förhand och det gör att stryktipsspelarna sprider ut sina spikar och garderar massor av de stora favoriterna. Därför ligger spelvärdet ofta på favorittecknet och det gäller att tänka till både en och två gånger i kupongbyggandet.

Jag kommer försöka hitta några rensare, men med tanke på att de inte har speciellt mycket spelvärde denna gång ligger det stora jobbet att reducera bort alltför sannolika rader (och därmed dålig utbetlaning).

Varje vecka skriver jag tidiga, men lite mer utförliga, tankar på 1×2.se. Se mina inlägg här.

Är du ny på sidan tycker jag att du ska titta på mitt inlägg Stryktipset 2017 och klicka vidare för att bättre förstå vad jag gör kring streckprocent och sannolikhet nedan. Läs också kommentarerna för det inlägget.

Funderingar:

 1. Jag litar inte ett dugg på Chelsea oavsett motstånd. Jag vet inte om jag vågar plocka bort ettan helt, men både krysset och tvåan ska med och ettan komer reduceras bort på flera rader!
 2. Blackburn är vettig att utgå från i match två. Men jag tar nog med några rader med tvåan. Krysset lämnas nog därhän.
 3. Brighton är en grym spik sett till odds och streck. Men Stoke har tätat till spelet. Möjligen får krysset plats, men det tar emot med sannolikhet/streckfördelning på 0.74.
 4. Middlesbrough spelar semi i Ligacupen på lördag. Tvåan är givet att utgå från i match 4.
 5. Samma resonemang som i matcher 3 och 4 gäller i QPR – Bournemouth
 6. Hull är en av få överstreckade favoriter. Jag vill ha med ettan, men det mycket väl bli x2 i match 6. Får Birmingham en tändning direkt med Rooney out?
 7. Sheffield Wednesday har vänt säsongen ordentligt och bör ha en vettig chans idag också. Men samma resonemang som i match 6 gäller här…
 8. Norwich vinner! (Famous last words…)
 9. Southampton vinner ännu tydligare!
 10. Swansea garderas troligen med tanke på att det finns bättre spikförslag längre upp. Men jag kan inte se dem tappa mot lag 17 i League Two.
 11. Newport är ett spikförslag jag gillar.
 12. Sheffield United är ett spikförslag likt flera längre upp. Gilingham är inget bra.
 13. Watford garderas troligen. I första hand med tvåan.

Lycka till!

Mängder av favoriter på Stryktipset => Svårt med streckvärda rensare
Streckfördelning och sannolikhet på Stryktipset 2024-01-06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *