Stryktipset 2014-03-15: Sannolikhet och streckfördelning

leeds_blackpoolDet är dags för runda fyra i Tips-SM. Ska jag ha någon chans gäller det att träffa stort idag känns det som. Förra veckan blev en smärre katastrof med sex rätt trots att jag var helt rätt ute och gick emot streckördelningen i matcherna Barnsley – Nottingham, Blackpool – Bournemouth samt Leeds – Bolton. Dags för bättring!

Tips 1: Streck vs sannolikhet på Stryktipset för samtliga omgångar 2017.

Tips 2: Beskrivning av hur beräkna utdelning på Stryktipset.

Tips 3: Rättningsmall för Stryktipset plus V75, V86, V64 och V65.

Vilka är de överstreckade tecknen den här veckan? Som vanligt använder jag mig av sannolikhet- och streckfördelning som en hjälp. Sannolikhetsfördelningen är  uträknad från medeloddsen på oddsportal.com. Data hämtades runt klockan halv åtta i morse (men uppdaterades nu vid klockan 11).

Nytt för denna veckan är att jag också presenterar sannolikhetsutfallet baserat på de fasta oddsen på EttKryssTvå, Betssons konkurrent till Stryktipset. På EttKryssTvå spelar man inte mot resten av folket utan mot Betssons oddssättare. Utdelningen kan skilja mot Stryktipset, förra veckan var den snarlik. Utdelningen för tretton rätt på Stryktipset var 503 833 kr, på  EttKryssTvå var den 522 191 kr. Denna vecka rekomenderar jag spel på Stryktipset eftersom det är Jackpott(!) med runt 10 miljoner extra i vinstpotten, men en vanlig vecka går det inte säkert säga vilket spelsätt som ger högst utdelning.

Streckfördelning vs sannolikhet på Stryktipset

Mina tankar och idéer för Premier Leaguematcherna är:

1. Everton är såklart lite överstreckade, men deras hemmastatistik imponerar och Cardiffs facit på bortaplan är katastrofal. Everton har förlorat borta och vunnit hemma den senaste tiden. Bortamatcherna har dock varit mot Arsenal (FA-cupen), Chelsea, Tottenham och Liverpool. Trots streckfördelningen spikar jag Everton. Jagielka och Pienaar är dock något osäkra.

2. Newcastle har varvat upp men Debuchy och Remy saknas. Fulham har vunnit fyra senaste hemma mot Newcastle. Saknar rutinerade Scott Parker och Damien Duff.

3. Bra värde i kryss!? Känsla för kryss! Southampton inte så mycket att spela för. Vidare: Southampton har inte någon vidare statistik mot vad Pete Norsted kategoriserar som ’grade D sides’. (Observera också att det verkar finnas lite värde i underspelet här.) Norwich har inte imponerat på bortaplan dock…

4. Charlie Adam och Jonathan Walters avstängda för Stoke! Plats för Guidetti? Andy Carroll med i West Ham?

5. Sunderland behöver poäng nu efter lite förluster i cupmatcher som jag inte lägger för mycket värde på.

6. Ingen bombetta egentligen, men har ju bara sex halvgarderingar. Chico Flores avstängd i Swansea. Michu tillbaka på bänken? West Brom ser svaga ut i dagsläget tycker jag. Swansea bra statistik mot West Bromwich.

Korta tankar om några av de andra matcherna:

Wigan är extremt starka just nu, men möter ett hemmastarkt Ipswich. Här skulle jag egentligen vilja gardera. Jag inbillar mig att Reading är på gång igen och spikar. Långt ifrån säker dock. Sheffield W har få kryss hemma. Samma för Birmingham borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *