Solenergi i Kenya – Världens största massfinansierade (off-grid) solelektricitetsprojekt

Jag (tillsammans med min fru) brukar lägga några hundra kronor i varje projekt som Trine tar fram. Trine är ett göteborgbaserat företag som hjälper till med gräsrotsfinansiering av solenergiprojekt i vissa delar av Afrika. Jag gillar verkligen idéen och ser investeringarna som komplement till biståndsprojekt och ofta ett mycket bättre sätt att få fart på ekonomin och utrotning av fattigdom . ”Hjälp till självhjälp” är möjligen ett lite negativt laddat begrepp, men lik förbannat är det det handlar om. Jag tycker att det känns som att Trines projekt hjälper alla. Dels de som får tillgång till elektricitet billigt och stabilt, dels alla de som kan skapa sig en inkomst genom försäljning av diverse solsystem etcetera. Och nu finns alltså chansen att investera i solenergi i Kenya. Faktum är att Trine påstår att detta ska vara det största massfinansierade solenergiprojekt off-grid!

Jag har tidigare skrivit hyfsat långt om ett projekt i Zambia (Investera i solenergi i Zambia) och samlat flera projekt i ett annat inlägg (Solenergi i Afrika – Nya projekt). Läs mer där för en massa info.

Nu tänkte jag börja skriva korta inlägg för varje ny investering jag gör för lite bättre spridning. Detta om solenergi i Kenya via BBOXX är det första enskilda inlägget och nedanstående är en kopia av det sista i samlingsinlägget Solenergi i Afrika – Nya projekt.

BBOXX 2, Solenergi i Kenya

OBSERVERA att själva texten nedan gäller i första hand BBOXX 1.

solenergi i kenyaSista dag för investering: 2018-05-02 (fullinvesterat)
Förväntad årlig avkastning: 6.75 %!
Återbetalningsperiod: 42 månader, betalning förväntas ske enligt avbetalning kvartalsvis med första betalning i november2018.
Risknivå (A-D, A bäst): A
Partner: BBOXX
Projekttyp: Hemsystem

BBOXX 1, Solenergi i Kenya

Rekryteringslänk som ger dig (och familjen Berglund) €10:
https://www.jointrine.com/just-invested/25990
Sista dag för investering: 2018-03-20 (fullinvesterat)
Förväntad årlig avkastning: 6.75 %!
Återbetalningsperiod: 42 månader, betalning förväntas ske enligt avbetalning kvartalsvis med första betalning i oktober 2018.
Risknivå (A-D, A bäst): A
Partner: BBOXX
Projekttyp: Hemsystem

Trines första lån till BBOXX är början till det största massfinansierade investerifullinngsinitiativet inom (off-grid) solel någonsin! Lånet kommer enligt Trine ge utrymme till 10300 solsystem och tillbehör i landsbygden i Kenya.

Ett kunna ha tillgång till elektricitet off-grid är viktigt i dessa områden eftersom det är normalt med strömavbrott i flera dygn (trots att betalning för bätverket fortfarande förväntas).

Murekatete Fatuma, en lantbrukare i Rwanda som är kund hos BBOXX säger:

“The BBOXX system gives me independence to pay an amount I can afford by myself. I didn’t want to go another night without any power!”

Kunder betalar mellan fyra och sju USD per månad enligt ett Pay-As-You.Go-system. Det är mycket billigare än alternativen!

Jag gillar verkligen räntan på 6.75 procent i detta projekt. Anledningen till den höga räntan antar jag är den långa återbetalningsperioden. Jag ser det dock som enbart positivt eftersom det ger möjlighet till jämnt och fint kassaflöde nu när vi börjar bli investerade i många projekt.

Läs mer om solenergi i Kenya och projektet och använd gärna vår etableringskod som automatiskt fylls i om du använder länken längst upp till höger här på sidan (eller under detta inlägg om du läser på mobil)!

Bonus – Vinn en resa till Kenya

För detta superprojekt kan du också vinna en resa till Kenya om du investerar!

”One investor will have the chance to visit BBOXX and their customers to see the life-changing impact of their investment. Everyone that invests in the campaign is entered into the draw for a climate-compensated trip to Kenya with a friend. Terms and conditions apply.”

Läs mer under fliken ”Make history” under projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *