Är Johan Bertilsson dum?

Johan Bertilsson sågar Nanne Bergstrand i Nerikes Allehanda. Oerhört osmart och oproffsigt enligt mig. Johan Bertilsson är fortfarande en ganska ung spelare, som nu gjort ett bra halvår i Superettan för Degerfors. Han har alla möjligheter att hitta en ny Allsvensk klubb eller kanske skriva nytt i Kalmar och börja om med den nya tränaren. Men att då öppet kritisera Nanne Bergstrand är för mig helt idiotiskt.

Jag förstår känslan, Bertilsson tröttnade helt på att sitta på bänken och kanske också på träningarna och Nannes monotona sätt. Jag skulle också vilja ’gråta ut’ i det läget. Och egentligen tycker jag att det är uppfriskande när fotbollsmänniskor säger vad de tycker och tänker. I dagens klimat tror jag dock tyvärr inte det är rätt väg att gå. Man måste tänka längre än vad näsan räcker! Nanne Bergstrand är ett aktat namn i Fotbollssverige. Han kommer säkert lyckas få ett bra erbjudande. Han känner alla tränare i Sverige och är säkert kompis med de flesta. Att Bertilsson då går ut och kritiserar Bergstrand är totalt urbota dumt. Det stärker inte hans aktier någonstans och skulle kunna minska chanserna till ett nytt fint kontrakt i Allsvenskan. Jag är helt övertygad om att vissa sportchefer och tränare tittar på sådana saker när de signar spelare.

Johan Bertilssons utspel behöver såklart inte betyda någonting, men det finns en liten risk att det minskar hans chanser till framtida klubbyten. Är utspelet värt det? Återigen, någonstans välkomnar och gillar jag att han delar sin mening. Tyckande fotbollsspelare har vi ont om, men vad har han att vinna på det? Vidare, han är fortfarande under kontrakt med Kalmar FF, att då gå ut och såga sin chef offentligt kan bara leda till problem.

(Och nej, jag tror inte att Johan Bertilsson är dum. Egentligen.)

Johan Bertilsson. Foto: Scanpix (via Värmlands Folkblad)
Johan Bertilsson. Foto: Scanpix (via Värmlands Folkblad)

1 reaktion på ”Är Johan Bertilsson dum?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *