Vad stod i Andreas Johanssons kontrakt med AaB?

Andreas ”Adde” Johansson är en hjälte för mig som djurgårdare. Jag kan dock inte sympatisera med i Ekstrabladet (läs på svenska i Expressen)om att ”rätt ska vara rätt” i fallet med obetalda semester- och pensionsersättningar från AaB – Aalborg Boldspilklub. Vad stod det egentligen i Andreas Johanssons kontrakt?

Jag är egentligen bara väldigt lite insatt i såpan kring dessa obetalda pengar och är ute på väldigt halt väglag när jag uttalar mig om det, men jag vet med säkerhet att i flera fall (och kanske de flesta eller alla?) har inte klubbarna medvetet försökt lura spelarna på pengar. Eller jag kanske är oklar, klubbarna kanske varit medvetna om att dessa ersättningar skulle ha betalts ut, men ersättningarna är inte nämna i några kontrakt och man har också muntligen kommit överens om att semesterersättningar o.d. ingår i de utbetalade lönerna. Spelare har fått ut exakt de pengar som deras kontrakt har nämnt. Sedan har spelarföreningen i efterhand kommit på att så inte är juridiskt accepterat.

andreas johanssons kontrakt
Andreas Johansson i DIF, men vad stod det i hans kontrakt med AaB?

Jag vet inte hur fallet är när det gäller Andreas Johanssons kontrakt. Jag har dock väldigt svårt att förstå hur en fotbollsmiljonär har mage att kräva stora pengar av en klubb i stor kris. En klubb med hängivna supportrar som hyllat Adde när han spelade där och som på sätt och vis varit med att betala hans lön. För mig är det obegripligt hur man kan riskera att göra så många människor olyckliga för ytterligare någon miljon. Adde är verkligen inte ensam, så lite orättvist att bara nämna honom, men nu var det honom ovanlänkade artikel handlade om och jag vet att flera spelare valt att inte stämma sina forna klubbar eftersom de (1) inte varit medvetna om att de skulle ha haft ännu större ersättningar, (2) inte vill förstöra för ex-klubbarna. Mattias Lindström visade ett gott exempel.

Fallet med obetald sign-on-bonus har jag ännu mindre aning om och lämnar tills vi får veta vad det stod i Andreas Johanssons kontrakt. Men spontant känns det ju väldigt mycket mer acceptabelt att kräva tillbaka dessa pengar.

UPDATE: Här går debatten varm. Många tänker som mig, men kanske med hårdare ordval…

kommentar andreas johanssons kontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *