Powerplay: Streckprocent vs sannolikhet

Jag brukar ju lägga ut tabeller och kvoter för streckprocent vs sannolikhet på Stryktipset nästan varje fredag kväll. Nu har jag börjat göra samma sak för Powerplay (och allt läggs i detta inlägg). Powerplay är ett spel jag fått upp mer och mer ögonen för och jag ska försöka mig på att göra lite statistiska analyser framöver. Jag inbillar mig att det går att hitta matcher med fina spelvärden i hockey. Kanske blir det några separata blogginlägg om statistik och spelstrategier på Powerplay senare.

OBS: Motsvarande inlägg för hela 2016: Europatipset & Stryktipset

powerplay_logoJag kommer att uppdatera detta inlägg så fort jag tar fram nya tabeller. Förhoppningsvis blir det nästan varje dag, men det är troliga är väl att det blir några gånger per vecka. Håll utkik på Twitter eller gå direkt in i detta inlägg. Alla nya tabeller läggs in här (alltså inte i separata inlägg).

För att räkna ut sannolikheten för respektive tecken i vald match plockar jag medeloddsen från oddsportal.com som jag sedan konverterar till sannolikhet, se t.ex. detta inlägg för hur. I de fall ”matchen” är en s.k. head-to-head mellan spelare, d.v.s. vilken spelare som gör flest mål, plockas oddset från Svenska Spel.

Vill du komma åt resultat och omsättning samt utdelning kan du använda Svenska Spels resultattjänst för Powerplay.

Powerplay lördag 11 april 2015

En timme till spelstopp i dagens Powerplay. Vi har en landskamp mellan Sverige och Norge samt sju matcher från NHL.

Sverige är såklart överstreckade, men inte så farligt som man skulle kunna tro på förhand. Montreal och Ottawa skulle kunna vara intressanta bombtvåor!

powerplay_streck_sannolikhet_20150411

Powerplay söndag 5 april 2015

Knappt två timmar till spelstopp i påskdagens Powerplay. Oddsen till juniormatchen mellan Djurgården och Rögle kommer från Svenska Spel, resten av oddsen kommer från oddsportal.com.

Ryssland är lite väl hårt spelad i landskampen mot Tyskland. För övrigt så ligger strecken inte alltför långt ifrån de sannolikheter som oddsen pekar på.

powerplay_streck_sannolikhet_20150405

Powerplay Påskafton lördag 4 april 2015

Jag har ingen tid att skriva/fundera något så här på Påskafton, men så här ligger streck och sannolikhet (odds) drygt två timmar före spelstopp. (Självfallet är Sverige superöverstreckade…)

powerplay_streck_sannolikhet_20150404

Powerplay (lång)fredag 3 april 2015

Långfredag och tidigt spelstopp på dagens Powerplay. Linköping och Skellefteå möts återigen och värdet ligger lite på Linköpings sida. Vidare är det matcher från Finland och NHL och Kärpät och Chicago skulle kanske kunna vara vettiga spikar.

powerplay_streck_sannolikhet_20150403

Powerplay onsdag 1 april 2015

Knappt två timmar till spelstopp och dags för en ny genomgång av streck vs sannolikhet till Powerplay. Som oftast finns det ett gott värde i att spela säkert kryss i head-to-head-matchen. Vidare kan det vara värt att fundera på spik på SKA och/eller Pittsburgh. Till exempel…

powerplay_streck_sannolikhet_20150401

Powerplay söndag 29 mars 2015

Svenska Spels Powerplay söndagen 29 mars 2015 erbjuder två matcher från Sverige och sex från NHL. Från NHL-matcherna ser det överlag ut som att de lite mer klassiska (svensk)lagen är lite för hårt streckade. Speciellt Detroit borta mot New York Islanders där Islanders faktiskt är understreckade trots att de är knappa favoriter. Spik New York Islanders?powerplay_streck_sannolikhet_20150329

Powerplay söndag 22 mars 2015

Äntligen ett nytt Powerplay-inlägg från mig! Idag kommer fem matcher från Sverige och tre från NHL.

MODO är superstora favoriter och jag antar att det är med rätta. Men 10% på krysset och 8% på tvåan är intressant tycker jag nog. Även Sundsvall och Västervik ser intressanta ut.

Södertälje imponerar ju inte alls i nuläget. Trots det är oddsen jämna. Vinna eller försvinna för Tälje => hemmavinst?

Powerplay lördag 14 mars 2015

Så, då var jag tillbaka efter ett kort avbrott med streck- och sannolikhetsfördelningen i Powerplay. Två matcher från SHL och sex från NHL. Bäst spelvärde verkar Toronto ha i nuläget (fem och en halv timme till spelstopp).

powerplay_streck_sannolikhet_20150314

Powerplay tisdag 10 mars 2015

Det är endast en timme kvar till spelstopp, men här är streck- och sannolikhetsfördelningarna till kvällens Powerplay. St. Louis ska åtmistone garderas!

powerplay_streck_sannolikhet_20150310

Powerplay måndag 9 mars 2015

Måndagens streck och sannolikheter med drygt två timmar till spelstopp. Idag är inte de skånska favoriterna Malmö och Rögle överstreckade något alls. Läge för minst en skånespik?

powerplay_streck_sannolikhet_20150309

Powerplay söndag 8 mars 2015

Söndagens Powerplay bjuder på sex matcher från NHL samt kvalet till SHL mellan Västerås och Karlskrona. Observera att head-to-head-matchen är spegelvänd. Bergström spelar i Karlskrona och Johner i Västerås. Bergström är nog lite för hårt spelad, enkelkryss eller x2 rekommenderar jag i match 2.

I övrigt kan det nog vara läge att spela mot Minnesota som är lite för mycket betrodda i streck.

powerplay_streck_sannolikhet_20150308

Powerplay lördag 7 mars 2015

Gårdagens supervärde i Columbus slog in och spelade man efter spelvärde enligt mina kvoter fanns goda möjligheter till dryga 32000 kronor! Idag finns bäst värde i Karlskoga. Intressant är också att kryssen i head-to-head-spelen känns spikvärda båda två (detta är ett generellt fenomen i denna speltyp, strecken ligger alltför mycket på att en spelare slår den andra!).
powerplay_streck_sannolikhet_20150307

Powerplay fredag 6 mars 2015

Ikväll har vi matcher från kvalen till SHL och Allsvenskan samt matcher från NHL. Fint värde verkar det vara i Columbus bland annat. Mitt före detta lag, Troja Ljungby (som jag spelat ungdoms- och juniorhockey i), är mer betrodda av svenska folket än vad oddsen säger. Jag hoppas att folket har rätt!

powerplay_streck_sannolikhet_20150306

1 reaktion på ”Powerplay: Streckprocent vs sannolikhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *