Stryktipset 2016: Hitta spelvärde med streck vs sannolikhet

Här finns tabeller och kvoter för streckprocent vs sannolikhet på Stryktipset för alla omgångar under 2016. Dessa använder jag som en hjälp för att hitta stryktipsrader med spelvärde.

Tips 1: Streck vs sannolikhet på Stryktipset för samtliga omgångar 2017.

Tips 2: Beskrivning av hur beräkna utdelning på Stryktipset.

Tips 3: Rättningsmall för Stryktipset plus V75, V86, V64 och V65.

Vill du vinna pengar på spel är spelvärde något man måste ta i beaktning och förstå. Att spela efter spelvärde är det enda rätta om man ska kunna spela med förväntad vinst (positivt väntevärde). När det gäller Stryktipset och andra poolspel på Svenska Spel finns det ofta fint värde att hitta. Speciellt om man vågar/har råd att gå emot favoriter!

För att hitta vilka rader som har spelvärde behöver man på något sätt jämföra svenska folkets spel (streckprocenten) med sannolikhetsutfallet för respektive match. Jag brukar titta på kvoten mellan sannolikhet och streck, se tabeller för respektive Stryktipsomgång nedan.

För att räkna ut sannolikheten för respektive tecken i vald match plockar jag medeloddsen från oddsportal.com som jag sedan konverterar till sannolikhet, se t.ex. detta inlägg för hur.

Alla mina tabeller för 2016 kommer ligga i detta inlägg. Håll utkik varje fredag kväll / lördag morgon på detta inlägg eller via Twitter.

Exempelfil som jag använder för att ta fram själva bilderna finns här (se svaret på Dans fråga längst ner på sidan för mer info).

TABELLER FÖR ÅR 2017 FINNS HÄR.

2016-12-31- Derby ska bara vinna. Eller?

Måndagens stryktipsomgång innehöll inte (som jag trodde) årets sista. Men idag är jag helt säker på att vi möter årets sista omgång på Stryktipset…

Såhär på nyårsafton har jag inte tid att skriva speciellt mycket, men vi kan konstatera att Burnley, West Ham, Barnsley, Derby och Wolves ser ordentligt överstreckade ut. I viss mån även Sheffield Wednesday och Bolton m.fl.

Tittar man på statistiken ska Derby bara vinna. Åtta vinster och en oavgjord på de nio senaste matcherna. Att jämföra med Wigans fem raka förluster. Dock är fyra av dessa fem förlorade med uddamålet. Fem av Derbys åtta segrar är också med bara ett mål. Det skulle kunna vara intressant med ett kryss till 12 % av strecken.

Gott nytt år och lycka till!

stryktipset_20161231

2016-12-26

Annandag och fin Jackpott och (antar jag) årets sista stryktipsomgång! För nästa omgång kommer jag att starta ett nytt inlägg.

Mitt inlägg idag läggs ganska sent vilket borde betyda att fördelning och odds har satt sig ganska bra…

Tankar:

 1. Arsenal är storfavoriter hemma mot West Bromwich och självfallet är de något överstreckade. Dock inte så farligt och kanske är det värt att lämna ettan ensam. Arsenal har ju två raka förluster och enligt min erfarenhet (som jag inte har siffror på) brukar de vara duktiga på att studsa tillbaka vid sådana tillfällen.
 2. Middlesbrough är streckvärda och x2 känns vettigt om man tycker att oddsen ligger rätt.
 3. Chelsea har blivit överstreckade. Med Costa borta garderar jag.
 4. Manchester City är stora favoriter och inte extremt överstreckade. Tvåan kanske ska lämnas ensam?
 5. Leicester – Everton känns extremt lurig. Men oddsmarkanden pekar på tvåan. Dessutom har Leicester Fuchs, Huth och Vardy avstängda (och Drinkwater skadad).
 6. Manchester United är såklart storfavoriter, men ska väl så vara också. Sunderland är ju inget höjdargäng trots att de repat sig något. Skadelistan ser dock låååång ut.
 7. skador_west_ham
  Skador West Ham

  Swansea har 42 % sannolikhet till vinst enligt oddsmarknaden, men endast 32 % av strecken. Luktar spiketta med tanke på detta. Två raka förluster för Swansea och raka segrar för West Ham avskräcker såklart. Dock ser skadeläget inte ljust ut för bortalaget.

 8. Aston Villa har blivit alldeles för hårt streckade och måste väl garderas?
 9. Detsamma gäller för Huddersfield även om det inte är lika illa i den matchen.
 10. I Ipswich – Fulham ser det tufft ut, men oddsmarknaden håller ändå bortalaget som knapp favorit. Tvåan måste åtminstone med. Frågan är hur och om garderingar bör sitta.
 11. Leeds är bra, men som vanligt extremt överstreckade (kika på förra veckan…). Att Leeds är favoriter enligt strecken känns skevt. Preston är inte dåliga. Hemma har man i år 5-2-4 (1-x-2), medan Leeds bortafacit lyder 5-0-5.
 12. Reading har streckats alldeles för hårt om oddsmarknaden sitter rätt. x2 ett måste. Möjligen helgardering om plånboken finns.
 13. Exact samma resonemang som ovan håller i match 13.

stryktipset_20161226

2016-12-17

Åter inte tid att analysera/skriva något om dagens matcher. Det kallas livet det där som stör. Men raderna följer nedan.

stryktipset_20161217

2016-12-10 – Cardiff?

Mitt-i-natten-inlägg efter julfest betyder nog att det är bäst att lämna okommenterat… (Men visst ser Cardiff intressant ut!?)

stryktipset_20161210

2016-12-03

Idag blir en ny dag där endast raderna presenteras.

stryktipset_20161203

2016-11-26 – Tottenham & Bristol City

Dags för comeback med åtminstone några rader i fyra matcher:

 1. Tottenham till 12 % måste såklart med oavsett motstånd/form/skadeläge.
 2. Aston Villa har blivit ganska stora favoriter på strecken. Favoriter ska de väl vara, men med tanke på hur ofta de spelar oavgjort kanske man vill ha med krysset. Och spelvärdet finns i tvåan. Mycket svårlöst tycker jag.
 3. Newcastle är bra men 18 % på krysset är spelvärt.
 4. I Reading ger oddsmarknaden Bristol City 32 % chans till vinst. Stryktipsspelarna håller inte med och 14 % av strecken ligger på tvåan. Jag är inte påläst på matchen. Statistiken ger helt klart hemmalaget fördel. Men något ligger i de 32 % på oddsmarknaden och jag antar att tvåan måste med.

stryktipset_20161126

2016-11-19

Återigen blir det rader utan kommentar. Nästa vecka hoppas jag ha lite mer tid och skriva något mer kring matcherna.

stryktipset_20161119

2016-11-12

God förmiddag! Det blir inga långa inlägg nu och i några veckor till, men ska åtminstone försöka plocka fram rader varje vecka. Här är dagens.

stryktipset_20161112

2016-11-05 – Burnley och Newcastle överstreckade

Jag är tillbaka från semestern och har tagit ut nya rader med jämförelse mellan streck och sannolikhet för dagens stryktipsomgång.

Jag är kortfattad idag och nöjer mig med att konstatera att Burnley och Newcastle har blivit alltför hårt streckade.

stryktipset_20161105

2016-10-29 -Semester

På fredag är jag i London och på lördag i Fuengirola (Spanien) och för en gångs skull tänkte jag inte ha med mig datorn. Därför blir det nog inget inlägg denna vecka. Ursäktar för detta, men behöver lite datorfri tid. Åter nästa vecka igen!

2016-10-22 – Tips-SM

Lite senare inlägg än vanligt idag, men här kommer det.

Idag startar Tips-SM utan min medverkan. Jag kommer att vara bortrest en del framöver och är tveksam till om jag kommer kunna lämna in rader varje vecka. Av samma anledning är jag inte helt säker på att jag kan uppdatera detta inlägg varje lördag de närmsta veckorna. Jag ska försöka men kan inte lova.

Arsenal är superfavoriter enligt strecken och såklart överstreckade. Jag tror i och för sig att de bara vinner och har spelat dem med handikapp på oddsspel.

Andra överstreckade favoriter är Leicester (som jag dock också spelat oddsspel på), West Ham, Brentford, Huddersfield, Newcastle och Brighton. Det kan kanske vara värt att helt gå emot några av de knappa favoriterna bland dessa. Spelvärde för spik kanske Everton och Aston Villa har. Villa kryssar emellertid mycket och det syns även på streckfördelningen med 32 % på krysset!

stryktipset_20161022

2016-10-15 – Fint spelvärde i Derby

Bara England på kupongen denna vecka och det måste man ju gilla. Solklart bäst spelvärde tycker jag Derby verkar ha. Bara 43 % av strecken ligger på ettan medan beräknad sannolikhet för en etta är 53 %! Även Aston Villa är favoriter med något spelvärde. Jag kommer nog spika dessa två, men vill läsa på lite först.

I övrigt är streckfördelningen (som vanligt) viktad åt favoriterna. Störst överviktning åt en favorit ser det ut att vara i Newcastle – Brentford. Newcastle bör åtminstone garderas.

stryktipset_20161015

2016-10-07 – Spika lottade matcher

Tidigt inlägg ikväll och tyvärr ingen tid för kommentarer/funderingar. Men vid en snabb titt tycker jag att det verkar vara vettigt att rekommendera spikettor i de lottade matcherna.

stryktipset_20161007

2016-10-01 – Bournemouth, Wigan, Nottingham Forest och Derby med fint spelvärde

Oktober och återigen jackpottomgång.

Chelsea har varit lite svagare mot tufft motstånd på slutet, men jag har svårt att se att de är så himla mycket sämre nu än för två-tre veckor sedan. Hull har fått börja kämpa ordentligt. Jag spikar nog tvåan till 69 %.

Bournemouth, Wigan, Nottingham Forest och Derby har riktigt fint värde. Jag kommer att gå emot hemmalagen i minst ett par av dessa matcher.

Häcken är ju ett känt boogie team för Malmö FF och det verkar oddsmarknaden ha tagit fasta på med Häcken som favorit (MFF’s skadelista gör väl sitt till också). Streckfördelningen på Stryktipset är helt omvänd och det verkar finnas ett fint spelvärde i BK Häcken. Känns dock svårt att gå emot MFF i Allsvenskan. Jag tvekar…

stryktipset_20161001

2016-09-24 – Jackpott och överstreckade favoriter

Det är jackpott på veckans Stryktips och det bör vara ganska lätt att hitta rader med spelvärde. Många favoriter är hårt överstreckade och det gäller att botanisera rätt med garderingarna i dessa matcher.

I kupongens första match mellan Arsenal och Chelsea har troligen lite för många streck hamnat på krysset. Å andra sidan, i Arsenals senaste tio matcher hemma mot topp 6-lag har man raden 5-5-0, medan Chelsea borta mot topp 6 har raden 2-5-3. Tio av tjugo matcher har alltså slutat med kryss i denna typ av match. Jag tvekar här men lutar åt 1x trots att oddsen pekar på spelvärde i tvåan.

Everton är alldeles för hårt streckade och 15 % på Bournemouth är mycket intressant.

Liverpool ser oerhört bra ut, men frågan är om det inte ändå finns mycket fint spelvärde i krysset. Jag tar nog 1x.

Tottenham, med Harry Kane skadad, är också de alldeles för hårt streckade och bör nog minst garderas.

Detsamma gäller för Manchester City, som ju i och för sig ser otroligt bra ut. Swansea har dock varit starka hemma senaste månaderna. I år har de bara en poäng på två matcher (2-2 mot Chelsea och plumpen 0-2 mot Hull), men de avslutade med fem raka utan förlust förra säsongen (kryss mot City och vinster mot Liverpool, Chelsea, Aston Villa och Norwich). Jag väljer mellan enkeltvåan och x2 här trots denna info.

I Championship är Newcastle, Leeds och Sheffield Wednesday lite för hårt streckade och kanske går jag helt emot dessa.

stryktipset_20160924

2016-09-17 – Arsenal?

Snart lördag och dags för ny stryktipsomgång!

Everton ser ganska bra ut tycker jag och jag tror de vinner, men tyvärr tror ”svenska folket” detsamma och spelvärdet finns helt klart i x2. Jag lämnar inte bort ettan dock och bestämmer mig imorgon.

Arsenal vinner alltid borta mot Hull (i modern tid) och brukar vara bra på att luckra upp halvbra lag på bortaplan (jag har inte siffrorna framför mig, men har för mig att de har grym bortastatistik mot denna typ av lag). 59 % på tvåan betyder nog spik för mig.

Leicester fick en moralboost i veckan och är motiverade favoriter enligt mig. Men jag är lite rädd för att de inte lyckas luckra upp Burnley och det lutar år 1x. Spelvärdesmässigt finns det ett litet värde i x2.

Manchester City ser riktigt starka ut, men det är grymt spelvärde på krysset och jag vill försöka få med det på min kupong. Kun Agüero är avstängd.

I West Bromwich – West Ham har jag verkligen ingen aning. 1X2?

Huddersfield fick sin första förlust senast medan Queens Park Rangers förödmjukades mot Newcastle. Jag tror att QPR försöker stänga till imorgon och jag vill ha med krysset.

Jag tror att Aston Villa är lite på gång och jämför man odds mot streck ser det ut att finnas lite värde i tvåan. x2?

Newcastle ångar på och förlorar väl aldrig imorgon? Troligen vinner de, men 16 % på krysset lockar lite. 1 eller 1x?

Barnsley ser starka ut, men jag är inte alls säker på ettan. Värde i x2 och det tar jag nog.

Derby har kapacitet, men gör ju inte mål. Målchansmässigt har det dock inte sett så illa ut och jag hoppas på islossning mot ett Bristol City som släpper in mycket mål och jag tar x2 eller kanske till och med enkeltvåan!

Brighton ska vara bättre än Burton och jag tar tvåan men garderar nog med kryss. Två lirare avstängda i Burton.

I Nottingham Forest – Norwich har jag inga idéer, men värdet verkar finnas i tvåan.

Kalmar FF kan vara på gång och jag tar ettan eller 1x trots att värdet ser ut att finnas i Östersund.

stryktipset_20160917

2016-09-10

Idag finns tyvärr inte någon tid att kommentera stryktipsraderna, men här är de i åtminstone.

UPDATE 2016-09-11 (DVS EFTER SPELSTOPP): Det blev tyvärr ett fel i sannolikhetsuträkningen i match 7 och nedan är den korrekt tabellen.

stryktipset_20160910

2016-09-03 – Etta i lottad match

Eftersom det är landskampsperiod för vi nöja oss med matcher från League 1 och 2 denna jackpottlördag.

Scunthorp – Charlton lottas med tecknen 11-3-2 och med 63 % streck på ettan så spikar jag.

Bury, AFC Wimbledon och Leyton Orient är knappa favoriter enligt oddsen men strecken i deras matcher är mer jämnt fördelade. Någon eller några av dessa tre kommer jag lämna ensamma.

Portsmouth ser ut som en intressant etta.

Tittar man på tabellen ser Bolton ut som en bombettaoch 78 % av strecken ligger också på ettan. Oddsen indikerar dock att Bolton inte alls bör vara så stora favoriter och jag garderar åtminstone med krysset här.

Lag förutom Bolton som blivit alltför hårt streckade är framförallt Oxford och Luton. Jag funderar på allvar att helt plocka bort dessa två, men får läsa på lite först.

stryktipset_20160903

2016-08-27 – Southampton fin spik?

Inte mycket tid till analyser för mig idag, men här är veckans rader. Konstaterar dock att det inte verkar finnas några gravt överstreckade tecken denna vecka och att Southampton enligt oddsen har en sannolikhet på 65 %, men bara 62 % av strecken.

stryktipset_20160827

2016-08-20 – Newcastle?

Höstvecka två med matcher från England. Tankar i några matcher:

Liverpool är Liverpool är Liverpool och med 73 % på bortaplan kan jag inte lämna dem ensamma.

Hull skrällde ordentligt i första omgången, men har ju extrema problem i klubben. Kanske är det läge att spika Swansea till 61 %? Jag vet inte riktigt var jag har Swansea dock och tar nog 1x.

Tottenham är störst favorit enligt strecken, men jämför man med oddsen har de blivit något överstreckade. 78 % på Tottenham i ett londonderby så här tidigt på säsongen känns mycket högt. Oddsen indikerar 66 % sannolikhet för hemmavinst.

Chelsea såg ok ut i första omgången, men inte superklass. Jag vill ha med krysset.

Kanske ska Newcastle lämnas ensamma!? Jag behöver läsa in mig mer på Bristol City och deras öppning med två segrar på tre matcher, men inbillar mig att Newcastle seger senast kan lösa upp några knutar för dem. De är knappa favoriter både enligt oddsen och strecken och jag är sugen på tvåan.

QPR är verkligen superduperöverstreckade…

stryktipset_20160820

2016-08-13

Semestern är slut och det är dags att damma av nya spelvärda rader på Stryktipset med hjälp av sannolikheter och streckprocent.

Southampton och Newcastle ser ut att vara lite väl hårt streckade och bör åtminstone garderas.

Det är dock svårt att hitta spikar. AIK är dagens största favorit och kanske är det vettigt att lämna dem ensamma. Kanske går det hitta spelvärde med rader med ettor på Middlesbrough och Leeds?

stryktipset_20160813

Sommarlov

Som ni kanske märkt har detta inlägg tagit sommarlov. Åter någon gång i augusti. Trevlig sommar!

2016-06-18

Nu under sommaren kommer streck vs sannolikhet på Stryktipset utan kommentarer (men Oskarshamn ser ut som en intressant chansspik).

stryktipset_20160618

2016-06-11

Nu under sommaren kommer streck vs sannolikhet på Stryktipset utan kommentarer.

stryktipset_20160611

2016-06-04

Återigen okommenterade rader.

stryktipset_20160604

2016-05-28

Okommenterade rader denna vecka…

stryktipset_20160528

2016-05-21 – Cupfinalbonanza

Fyra cupfinalen och diverse svenska matcher på göteborgsvarvsdagens kupong. Spontant ser jag stort värde i krysset i match 1, men utöver är jag tom på idéer just nu.

stryktipset_20160521

2016-05-14 – Spikettor i match 1, 9, 10 och 12?

Sista omgången i Premier League spelas på söndag men måste såklart vara med på Stryktipset. Det är extremt svårt att sia om matcherna där lagen mer eller mindre inte har något att spela för. I sådana matcher tror jag att man ska titta på hemmalagen.

Ett exempel är Watford som vill avsluta snyggt hemma, speciellt med tanke på att det är Quique Sánchez Flores sista match som manager. Sunderland bör vara väldigt nöjda och mätta efter att ha klarat kontraktet förra omgången. Jag spikar ettan som också ser ut att ha bra värde vid jämförelse odds vs streck.

Ett annat lag som jag tror vinner på motivation är West Bromwich. Liverpool har (troligen) inte särskilt mycket att spela för och kommer säkert vila några spelare med tanke på onsdagens final i Europacupen. Trolig spiketta för mig, möjligen 1x.

När det gäller de stora favoriterna måste såklart några garderas för att ge möjlighet till fin utdelning. De tre största är Arsenal, Manchester United och Malmö. Jag tror såklart United vinner, men de kan ju verkligen spela uselt, så där tar jag åtminstone med krysset. Arsenal och Malmö tror jag att jag spikar.

stryktipset_20160514

2016-05-07

Idag prioriterar jag solen framför spel, men här är dagens rader.

stryktipset_20160507

2016-04-30

UPDATE MED NÅGRA FUNDERINGAR, MEN NÄSTAN INGET STÄLLNINGSTAGANDE:

Arsenal är något överstreckade och jag tror också på ettan här. Dock så planeras en stor manifestation på läktarna om att förändringar behövs i klubben och möjligen påverkar det hemmalaget. Dessutom har ju Norwich verkligen kniven mot strupen. Jag tror verkligen på ettan, men 12 % på krysset lockar. Enkeletta eller 1x.

Stoke är katastofala i nuläget och Sunderland har allt att spela för. Dock är 36 % på tvåan lite i saftigaste laget. Jag har svårt att ta ställning här.

I Championship tycker jag att det är smått hopplöst. Nästan inga av lagen har något egentligt att spela för och det är extremt svårt att förutse med vilken inställning de olika lagen går in i matcherna. Milton Keynes Dons och Charlton har värde vid jämförelse odds vs streck, men är samtidigt redan klara för nedflyttning. Med vilken inställning går man in? Jag tror att jag spikar Ipswich och garderar Leeds – Charlton. Charlton har fått tillbaka ett gäng spelare som kanske vill avsluta snyggt. Speciellt med tanke på alla protester som finns kring laget.

Match tretton är intressant. Kryss räcker för Sheffield Wednesday för att säkerställa kvalplats (Wednesday ligger sexa på 71 poäng och Cardiff sjua på 67 med två matcher kvar att spela). Cardiff måste alltså vinna. Frågan är hur detta bör läsas in. Cardiff måste vinna, för Wednesday räcker krysset. Vad betyder det??? Kanske går Cardiff för fullt vid kryssläge mot slutet. Då måste sannolikheten för mål på något håll vara stor. Jag tar 1 eller 12.

stryktipset_20160430

2016-04-23 – Spelvärde i Newcastle

Jag hittar inte heller denna vecka något tecken med superspelvärde.

Jag tycker Newcastle är intressant, de har extremt mycket att spela för och en uppåtgående form. Dessutom kanske Liverpool har fokus på sitt europaspel. Jag tycker helt klart att 72 % på ettan är på tok för mycket, men vet inte riktigt hur jag ska lägga mina streck.

Resten lämnar jag till er.

stryktipset_20160423

2016-04-16

Dagens rader kommer okommenterade. Vid en snabb titt hittar jag inga klockrena streck med spelvärde.

stryktipset_20160416

2016-04-09 – Blackburn?

Åter lite sent ute, men här kommer dagens rader.

Southampton ska såklart vara favoriter mot Newcastle, men bortalaget har extremt mycket att spela för. Jag vill ha med både krysset och tvåan. Får klura där.

Inte säkert att Chelsea är så intresserade längre. Det indikeras att man ska försöka spela in lite nya spelare. Då är 61 % på tvåan på tok för mycket!

Middlesbrough är ju bra och har mycket att spela för men 12 % på krysset måste med på min kupong.

Wolverhampton fick viktiga Michal Zyro svårt skadad mot MK Dons senast (efter en fruktansvärd tackling). Han betyder mycket för Wolves. Vidare har man extremt mycket skador allmänt. Blackburn har ju extremt struligt i klubben och har förlorat en del på slutet. Man kryssar inte alls (senaste krysset var för tretton ligamatcher sedan…), men jag är sugen på x2.

Häcken har inte börjat så bra som jag tänkt mig (som vanligt) och har lite problem med skador (Paulinho hade problem senast och är han inte med är det ett stort minus). Jag tror inte det påverkar Norrköping att Janne Andersson lämnar i sommar. Helgardering eller x2.

stryktipset_20160409

2016-04-02 – Allsvenskan!!!

Jag är sent ute idag. Så här kommer dagens rader utan kommentarer.

stryktipset_20160402

2016-03-26 – Spik i lottad match

Blandad kupong med svårlästa träningslandskamper och matcher i lägre ligor i England där min kunskap i år är obefintlig. Jag tror jag passar Stryktipset helt denna vecka. Det är ju trots allt ett påskfirande att ta hand om idag.

Gateshead – Macclesfield lottas och här finns det stor anledning att spika ettan. Tolv bollar på ettan, två på kryss och två på tvåan ger hela 75% sannolikhet att dragningen ger en etta. Eftersom endast 62% (just nu) av strecken sitter på hemmalaget finns det stor spelvärde i ettan.

De matcher som faktiskt spelas har jag inte läst på ett dugg om, men tittar man endast på tabellerna nedan ser det ut att finnas anledning att:

 • plocka med krysset i Polen-Finland
 • spika Ryssland (möjligen med en kryssgardering)
 • gardera Österrike
 • ha med och kanske t.o.m. chanssppika Fleetwood Town och/eller Barrow
 • ha med Torquay United

stryktipset_20160326

 

 

 

2016-03-19 – Fortsätter Leicester vinna m0t svagt Palace?

Leicester fortsätter att övertyga och vinner t.o.m. när de inte spelar bra. Crystal Palace är hopplösa och det skulle inte förvåna mig om de snart är indragna i streckstriden. Jag tycker att oddsen är lite skeva (men kommer nog inte spela Leicester) och tar nog x2 trots tydligt spelvärde i ettan vid jämförelse mellan streck och odds. Heja Leicester!

I övrigt lämnar jag raderna okommenterade. Observerar dock att det ser ut att vara fint värde på Wolverhamptons sida.

stryktipset_20160319

2016-03-12 – Blandad kupong

Dagens Stryktips innehåller en match från FA-Cupen, två från Premier League och resten från the Championship och League One.

Idag har det inte funnits någon tid att analysera, men spontant ser Huddersfield väldigt intressanta ut. Kanske också Southampton, Bristol City, Brentford, Doncaster (speciellt krysset?) och/eller Oldham.

stryktipset_20160312

2016-03-05 – Hur ser det ut med West Hams skadeläge?

Idag är det en högintressant lördag i Premier League med åtta matcher. Sex av dessa finns på Stryktipset och med jackpott är det en mycket intressant kupong.

Everton ser ut som en spelvärd etta om man jämför odds med streck. West Ham imponerar ju för tillfället, speciellt mot topptippade lag, men nu ser det ut som att West Ham har stora skadeproblem i backlinjen. Jag har inte hunnit kolla in den senaste skadeinfon, men om West Ham har bekymmer är ettan intressant.

Manchester City kan väl inte annat än vinna?

Southampton har gått på två plumpar på sistone och Sunderland har spelat upp sig lite lite. 20% på krysset kan därför vara intressant. Sunderland har dock extremt svagt bortafacit (2 vinster, 2 kryss, 10 förluster) och jag är lite sugen på ettan. Tar 1x om jag har råd. (Minns förresten förra årets match: 8-0…)

Se upp för Norwich!

Med tanke på Brentfords form tycker jag också att Charlton är intressant. En vinst krävs nästan för att inte tappa hoppet helt om fortsatt chans med spel i Championship.

Leeds bankar jag aldrig! Speciellt inte till denna streckfördelning. Spelvärde i krysset och tvåan! Bolton behöver liksom Charlton en seger, men har dock inte vunnit borta på hela säsongen. Jag tar nog 1x eller x2.

Jag ser inte Reading förlora hemma mot Fulham och trots streckprocenten går jag på enkeletta eller 1x. Reading har dock FA-cupen att tänka på. Hur påverkar det?

stryktipset_20160305

2016-02-27 – Bournemouth?

Dags för jackpottomgång på veckans Stryktips!

Watford är väldigt hårt streckade jämfört med oddsen och att ta ställning på Bournemouths sida kan vara det enda korrekta.

Ett annat intressant objekt är Aston Villa, som mest ser eländiga ut, men då och då glimrar till lite grann iaf.

Bristol City åkte på en storsmäll senast, men ser annars förbättrade ut på slutet. Nottingham Forest har två raka förluster. 23% på krysset och 19% på tvåan är frestande.

Till sist är Leicester såklart hårt streckade hemma mot Norwich. Det är korrekt i min bok, men frågan är om den långa vilan för spelarna i Leicester påverkat negativt på något sätt. Norwich har mer eller mindre hela truppen frisk och en gardering kanske är det korrekta valet. Jag har inte bestämt mig ännu.

stryktipset_20160227

2016-02-20 – FA-cup, Championship, League One

Återigen lämnar jag rader utan kommentarer. Lycka till!.

stryktipset_20160220

2016-02-13 – Dags för Norwich?

Upptäckte precis att något måste gått snett förra veckan. Då skrev jag ett ganska långt inlägg, men tydligen publicerades det inte och hittar inte texten någonstans bland backupfilerna. Har nu publicerat in raderna från förra veckan. Jag var rätt ute i alla idéer jag skrev om (dock fel på några andra ställen så ingen utdelning för mig).

Denna vecka har jag inte tid att analysera något men West Brom (ja, jag vet att Everton börjat vinna nu) och Brentford ser onekligen intressanta ut. Och har inte West Ham en massa skador? Dags för Norwich?

stryktipset_20160213

2016-02-06

Av någon anledning publicerades tydligen inte mina rader denna dag, så här lägger jag in dem i efterhand.Det tråkiga är att jag skrev ett ganska långt inlägg…

Minns att jag varnade för Sunderland och Blackburn, men spikade Tottenham. Där var jag riktigt rätt ute…

stryktipset_20160206

2016-01-30

Återigen en postning utan kommentarer. Håll till godo!

stryktipset_20160130

2016-01-23 – Rotherham?

Jag har varken lust, ork eller energi att prata spelvärde precis just nu så ni får hålla tillgodo med själva tabellen. Det enda man slås av direkt på en gång är att Rotherham ser extremt understreckade ut. Läge för x2 i match 9?

Lycka till!

stryktipset_20160123

2016-01-16 – Jackpott

Senare inlägg än vanligt från mig denna jackpottomgång.

I Premier League ser jag spontant fint spelvärde i Bournemouth, men frågan är om jag vågar spika. Krysset i Manchester City – Crystal Palace känns också spelvärt. Palace ser förvisso försvagade ut, men 12% på krysset är ändå fint.

I Championship ser det på förhand ut att finnas värde i Bristol City, Bolton och Cardiff. Jag tror verkligen inte alla vinner men åtminstone i någon av dessa matcher måste man nog ta ställning mot favoriterna för att få spelvärda rader.

stryktipset_20160116

2016-01-09 – FA-cupomgång

Det är dags för klassiska omgång tre i FA-cupen där lagen från Premier League och Championship går in i turneringen. För att vinna fina pengar denna vecka ser det ut som att det inte får vara för många ettor på kupongen. Några tankar:

 • Arsenal är såklart stora favoriter hemma mot Sunderland. Allardyce tycker att Sunderland har för hårt schema just nu och roterar ganska kraftigt. Det bör väl vara läge för etta här, men det är nog klokt att vänta in Arsenals startelva.
 • En hel del statistik talar emot QPR borta mpt Nottingham Forest. Bland annat så har QPR har inte vunnit i 23 av de 25 senaste matcherna i FA-cupen. QPR har inte vunnit i Nottingham, trots trettio försök. Det har gått 20 år sedan senast QPR vann en FA-cupmatch i första försöket. Vidare har Nottingham bara förlorat en gång de senaste tio matcherna. 1x?
 • Bristol City går tungt och har mycket skador. West Brom ska tydligen satsa ganska hårt på denna matchen. Jag spelade West Brom -0.75 tidigt och funderar på enkelettan på Stryktipset.
 • Reading har totalt tappat det fina spel de visade upp tidigare under säsongen. Senast lyckades man vinna hemma mot Bristol City (se punkten ovan om Bristol) efter ett sent mål av Nick Blackman. Blackman har gjort 13 mål på 26 matcher för Reading under säsongen, men har nu sålts till Derby County. Vem ska göra målen nu?  Huddersfield ser något förbättrade ut.1x?

stryktipset_20160109

2016-01-02 – Spelvärde i Blackburn?

Jag avslutade stryktipsåret 2015 med ett fint litet system som tyvärr bara gav tolv rätt. Jag trodde en hel del på Leicester och det var såklart idiotiskt med tanke på hur spelvärdet såg ut med avseende på streckfördelning jämfört med odds.

Nya tag i årets första omgång! Lite tankar:

 • Arsenal toppar nu tabellen och är klara favoriter hemma mot Newcastle. Arsenal har åtta raka i inbördes möten mot Newcastle och har fin hemmaform. Mycket tyder alltså på ettan, men 84 % av strecken är MYCKET och jag vill nog plocka med krysset.
 • Leicester är återigen överstreckade om man jämför med oddsen, men återigen tror jag att Leicester är lite för lågt betrodda av spelbolagen. Jag spikar nog inte ettan, men tycker absolut att den ska med trots att det tunga spelvärdet verkar sitta i tvåan.
 • Manchester United var möjligen nog något förbättrade senast, men de är svaga offensivt och de går aldrig spika i min bok. Swansea ser mer tydligt förbättrade ut med tre raka hållna nollor efter tre förluster mot tufft motstånd (Man. City, Leicester, Liverpool). Dessutom har Swansea tre raka 2-1-segrar mot United! Jag gillar krysset till 20%.
 • Southampton tar nästan alla sina poäng mot lag från undre halvan, men Norwich är kanske i något bättre form. Kanske 1-2 här…
 • I Championship är Cardiff oerhört överstreckade hemma mot Blackburn. Birmingham och Middlesbrough är möjligen något hårt betrodda.

stryktipset_20160102

6 reaktioner på ”Stryktipset 2016: Hitta spelvärde med streck vs sannolikhet

 1. Hej, tack för sidan. Hur för man enklast över matcher, streckfördelning på svenskaspel, odds från oddsportal eller i mitt fall kanske betfair, räknar om format och räknar ut kvoterna? Antar att du använder excel eller OO-calc. Har du nåt tips själv eller kan hänvisa till nyttiga guider. mvh

  1. Hej, tack för frågan!

   Jag har länge tänkt att jag ska automatisera detta, men än så länge har det inte blivit så. Jag har i och för sig fått rätt bra fart på själva kopierandet, men automatisering hade ju varit att föredra. Så här gör jag i nuläget:

   1. Öppnar förra veckans fil (en Excelfil) och kopierar med nytt filnamn. (Bifogar en exempelfil i texten.)

   2. Kopierar text med matcher och streckfördelning på text-tv sidan 552.

   3. Klistrar in i Excel. Klistrar in med special -> text och använder sedan ”Text Import Wizard” och ”Fixed Width” och ställer in bredden. Bindestrecket mellan lagen plockar jag bort efteråt. Informationen från förra veckan skrivs alltså över.

   4. Går in på oddsportal.com, klickar mig fram till Premier League. Kopierar alla lag och odds. Klistrar in på något temporärt ställe i Excelfilen. Kopierar själva oddsen och klistrar in på rätt plats i arket. Repeterar för alla aktuella ligor. Sannolikhet och kvoter räknas automatiskt ut i Excel.

   5. Sparar filen. Kopierar tabellen. Klistra in i Paint och spara tabellen som en bild. In i bloggen.

   Hoppas att jag förklarade någorlunda. Proceduren tar mig ca 5-10 minuter idag. Beror på hur många ligor som är aktuella med mera.

   1. Hej!
    Jag får inte rätt på det när det kommer till att klistra in från text-tv…
    Nu sitter jag iof på en mac men så stor skillnad borde det inte vara. Klistrar du in ovanpå de gamla matcherna?
    Drar du från B6 -> G6 och sen klistra in special? Eller du klistrar in på temporärt ställe och fixar till datan innan du skriver över?
    För övrigt en stor eloge för dina kunskaper och engagemang!

    1. Hej och hemskt stort tack för kommentar!

     Med risk för att jag bara återupprepar vad jag skrev i min förra kommentar så kopierar jag från Text-TV och klistrar sedan ovanpå de gamla raderna som du skriver. Jag har ingen aning om hur det funkar på en mac, men på PC högerklickar jag och väljer ”Paste Special” och väljer ”Text”. Därefter kommer en liten ikon fram under raderna som heter ”Paste Options” och där väljer jag ”Use Text Import Wizard”. I dialogrutan som kommer upp väljer jag att dela på cellerna med ”Fixed Width” och tar sedan bort det automatiskt genererade avskiljningsstrecket före bindestrecket som skiljer lagen åt. Därefter är allting klart, men för att snygga till det lite till bloggen tar jag till sist manuellt bort strecket som uppstår i cellen för varje hemmalag.

     Jag hoppas att du får det att funka, men jag har tyvärr ingen koll alls hur det funkar med Apples produkter. Hör gärna av dig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *