Europatipset 2016: Hitta spelvärde med streck vs sannolikhet

Här finns tabeller och kvoter för streckprocent vs sannolikhet på Europatipset för en hel del av omgångarna under 2016. Dessa använder jag som en hjälp för att hitta europatipsrader med spelvärde.

Tips 1: Streck vs sannolikhet på Stryktipset för samtliga omgångar 2017.

Tips 2: Beskrivning av hur beräkna utdelning på Stryktipset.

Tips 3: Rättningsmall för Stryktipset plus V75, V86, V64 och V65.

Jag kommer inte att lägga ut tabeller varje omgång av Europatipset, men målsättningen är att uppdatera ofta. Håll utkik på Twitter eller här inför varje ny Europatipsomgång.

Lite mer förklaring till hur mina tabeller funkar och ytterligare länkar finns i motsvarande inlägg för Stryktipset (Stryktipsinlägget uppdateras varje vecka!).

Söndag 2016-10-09 – Flera favoriter med spelvärde

God förmiddag! Här är streck vs sannolikhet (baserat på medeloddsen från flera olika spelbolag) för dagens Europatips. Denna helg är fullmatad för mig, så det finns ingen tid att få till några egna tankar, men jag observerar att Wales och Italien är överstreckade medan flera andra favoriter (Irland, Serbien, Vasalund, Trollhättan, Landskrona, Utsikten och Linköping) till och med ser ut att ha en del spelvärde i sig. Mycket ovanligt och intressant…

europatipset_streck_sannolikhet_20161009

Söndag 2016-10-02 – Bortaplansfavoriter överstreckade

Som brukligt bjuder Europatipset på en mindre jackpottomgång och det bör gå hitta rader med finfint spelvärde.

Flera bortaplansfavoriter har blivit alltför hårt streckade och de flesta bör åtminstone garderas.

 • Arsenal ser ju väldigt bra ut för dagen och Burnley är ju inget höjdargäng, men 10 % på krysset och 5 % på ettan är såklart mycket intressant. Arsenal har dock varit bra i denna typ av matcher en längre tid och jag tror jag tar x2.
 • Barcelona är Barcelona och vinner troligen borta mot Celta Vigo. Förutom Messi (och möjligen Umtiti) är man skadefria. Det är fint värde i ettan och krysset och jag vet inte riktigt hur jag kommer välja här.
 • Villarreal har ett fint gäng, men nästan 50 % av strecken borta mot Espanyol är såklart för mycket. Även om det tar emot att välja bort bortalaget rekommenderar jag 1x här.
 • malaga_alva2Atletic Bilbao är inte ens favoriter enligt oddsen, men 44 % av strecken ligger på tvåan. Anledningen är såklart deras senaste resultat med fyra raka ligasegrar (före det 0-1 mot Barcelona). Liksom för matchen ovan finns det egentligen inte mycket att fundera över. 1x med förhoppning om att Malaga rycker upp sig och att Bilbaos torsdagsmatch har slitit lite på några spelare.

I övrigt är Leicester hårt streckade. Jag tycker att de ska vara favoriter och vill inte lämna bort ettan helt, men 57 % gör att jag kommer att se till att inte alltför många rader innehåller hemmavinst i match tre.

Milan ser bättre och bättre ut, men frågan är om de helt är att lita på ännu. 72 % på hemmavinst lockar inte. 1x?

Frågan är vad spikarna ska sitta. Roma – Inter känns inte som en självklar etta på något sätt, men 53 % på ettan är inte direkt överdrivet mycket. AIK ser bra ut och kanske bör ettan lämnas ensam mot mästarna! En rolig spik skulle Malaga kunna vara, men jag vågar nog inte. Mer om deras match ovan.

europatipset_streck_sannolikhet_20161002

Söndag 2016-09-18

Sen postning av raderna inför dagens jackpottomgång.

De stora favoriterna Tottenham, Real Madrid, AIK och Elfsborg är hårt streckade och några av dem bör nog garderas. Efter lite research verkar det som att både Bale och Ronaldo kan saknas i Real. Stämmer det måste nog krysset med!

Southampton och Athletic Bilbao ser ut som intressanta spikförslag.

europatipset_streck_sannolikhet_20160918

Söndag 2016-09-11 – Alltför stora favoriter i Allsvenskan

Det var länge sedan jag lämnade rader för Europatipset, men nu är jag tillbaka och hoppas att jag kan vara lite mer frekvent. På Stryktipset lägger jag upp rader varje vecka.

Swansea har bara 8 % av strecken i match 1 och det är såklart lite för lite. Chelsea ser dock starka ut (och Swansea sådär) och jag tycker nog inte att man bör ha alltför många rader med ettor.

Athletic Bilbao är favoriter enligt oddsmarknaden, medan Deportivo La Coruna är favoriter enligt Europatipset spelare. Läge spela tvåan eller x2?

Det är struligt i Valencia och de har också förlorat de två öppningsmatcherna. Trots det är man superfavoriter hemma mot Real Betis enligt strecken. Jag lämnar aldrig ettan ensam, men eftersom Valencia trots allt haft lite otur i öppningsmatcherna lämnar jag inte heller helt bort ettan.

I Sverige tycker jag att Djurgården, AIK och IFK Norrköping alla blivit alltför stora favoriter. DIF imponerar fortsatt inte tycker jag och FFF kommer nog offra sig helhjärtat. AIK är ju bra, men jag är rädd för 0-0 eller 1-1. Norrköping har ju tappat många tongivande spelare och 83 % är på tok för mycket!

europatipset_streck_sannolikhet_20160911

Söndag 2016-05-01 – Lazio & Värnamo!

Fotbollen tar inte paus för första maj. Europatipset bjuder som vanligt på matcher från diverse ligor, denna gång till och med från Superettan.

Leicester har chans att säkra titeln i Premier League, men får man tro oddsen får de vänta till åtminstone till måndag. Jag tror att Leicester är mycket nöjda med ett kryss och funderar på att spikkryssa.

Villarreal har fint värde om man jämför oddsmarknaden med streck, men frågan är hur mycket fokus de har på denna matchen. Matcher torsdag-torsdag mot Liverpool är nog av största intresse. Man lägger sig nog inte helt och dör dock, fjärdeplatsen ska säkras. Valencia är bättre nu och är rättmätiga favoriter, men dock lite för stora enligt strecken. Jag tvekar här…

Lazio är favoriter enligt oddsmarknaden men underdogs enligt strecken!

Assyriska och Värnamo ser spelvärda ut. Speciellt Värnamo som har en sannolikhet på 32 % att vinna enligt oddsmarknaden, men bara 15 % ligger på tvåan. Jag tar x2 i match tretton utan att blinka.

europatipset_streck_sannolikhet_20160501

Söndag 2016-04-24

Söndagskupong med en del matcher med spelvärde. Tankar i tre av matcherna:

 • Leicester behöver en vinst för att hålla avståndet till Tottenham. Spurs möter West Brom imorgon och en seger där är högst trolig. Jamie Vardy är ju avstängd och det påverkar en hel del. Jag tyckte att oddsen var alltför låga på Leicester tidigare i veckan, men nu börjar de nog närma sig min värdering. På Europatipset ligger 73 % av strecken på ettan, det är såklart för mycket. Trots att Swansea verkar ha checkat ut så kanske krysset ska med?
 • Sunderland har börjat röra på sig och har allt att spela för. Arsenal går inte riktigt lita på. Jag är sugen på både ettan och krysset.
 • Getafe har också extremt mycket att spela för. Två poäng upp till Granada och i och med S. Gijons förlust igår kan man avancera minst en placering i tabellen. Valencia har ju ryckt upp sig med Pako Ayestarán och är såklart bättre än Getafe, men med så mycket att spela för på hemmaplan är jag lite sugen på 1x.

I övrigt bör man överväga att plocka med några av Real Betis, Rael Sociedad, Fiorentina, Hoffenheim, Rennes och Örebro.

europatipset_streck_sannolikhet_20160424

Söndag 2016-04-10 – Stoke och Vallecano?

Tidigt söndag morgon ser streck- och sannolikhetsfördelningen ut som nedan. Spelvärde ser bl.a. ut att finns i Stoke (tänk på att Liverpool spelar tuffa matcher i Europa just nu), Vallecano (även Athletic Bilbao splar i Europa), Getafe (med Henok Goitom i debut) och Kalmar FF (dock är Rasmus Elm fortfarande borta och Elfsborg ser ganska bra ut).

europatipset_streck_sannolikhet_20160410

Söndag 2016-03-27 – Skev streckfördelning = Spelvärde

Påskdagens kupong är minst sagt blandad. Omsättningen blir nog inte jättehög, men med någon extra miljon i potten (jackpott) kan det absolut finnas spelvärde i en hel del rader. Dessutom, så här flera timmar innan spelstopp (16:59) finns det flera matcher med helt skev streckfördelning om man jämför med spelbolagens odds. Med tanke på att det är många matcher jag och de flesta andra inte vet något om finns det stor anledning att titta hur oddsen ligger!

 • Rumänien är såklart alltför lågt streckade. Kanske ska ettan med på kupongen?
 • Sverige U21 vinner väl bara och trots 90% på tvåan (vilket lär stiga) spikar jag.
 • Vidare ser Albacete, Girona, Sao Paulo, Rochdale, Naestved, Roskilde och Skive ut att ha bra skrällchanser till låga streckprocent!
 • Kanske är Silkeborg en fin spik till 31%!?

europatipset_streck_sannolikhet_20160327

Onsdag 2016-03-02

Två timmar till spelstopp i dagens Europatips och här är kvällens rader.

europatipset_streck_sannolikhet_20160302

Söndag 2016-02-28 – Jackpott

Precis som för gårdagens stryktipsomgång har vi Jackpott även på Europatipset. Jag lämnar dagens rader okommenterade.

europatipset_streck_sannolikhet_20160228

Söndag 2016-02-21 – Malaga

Söndagens Europatips bjuder som vanligt på alltför stora favoriter och rader med spelvärde ska inte vara svåra att hitta.

Tottenham är ju stora favoriter mot Crystal Palace, men i FA-cupen kanske fokus är lågt nu när de har bra chans på ligatiteln?

Valencia känns fortfarande inte ett dugg att lita på och det är fint värde i Granada.

Malaga är superbortstreckade hemma mot Real Madrid. Real ska såklart vara klara favoriter, men 5% på ettan och 13% på krysset smakar mumma. Malaga går ganska bra.

Roma är jättefavoriter de också, men möjligen är där lite oroligheter i Rom efter Tottis utspel. Tre procent på tvåan är frestande.

europatipset_streck_sannolikhet_20160221

Onsdag 2016-02-03 – Watford, Lyon, Toulouse, Torino, Chievo, Reims?

En dryg timme till spelstopp och här kommer dagens fräscha rader. Som ofta på Europatipset skiljer sig ”svenska folkets” streckprocent mot oddsen relativt mycket. Intressanta streck skulle t.ex. kunna vara Watford, Lyon (spik?), Toulouse, Torino, Chievo och/eller Reims (spik?),

Lycka till!

europatipset_streck_sannolikhet_20160203

Söndag 2016-01-24 – Sevilla, Roma eller Werder Bremen?

Kortkort inägg till dagens Europatips. Sevilla, Roma och Werder Bremen ser riktigt saftiga ut!

europatipset_streck_sannolikhet_20160124

Söndag 2016-01-17 –Gardera Roma?

Som vanligt i Europatipset är favoriterna mer överstreckade än vad de brukar vara på Stryktipset. Atletico Madrid och Juventus ska såklart vara klara favoriter, men på bortaplan kanske 80% respektive 77% är lite väl i överkant.

Hellas Verona är smått hopplösa, men Roma övertygar verkligen inte heller. Visst kan tränarbytet i Roma ge en ”proppen ur”-effekt i eftermiddag men jag tycker ändå 8% på krysset och 3% på tvåan är riktigt intressant. På något sätt vill jag ha med krysset och tvåan på en del rader och kommer spela ett reducerat system med diverse villkor.

europatipset_streck_sannolikhet_20160117

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *