Stryktipset: Streckprocent vs sannolikhet

Jag brukar ju lägga ut tabeller och kvoter för streckprocent vs sannolikhet på Stryktipset nästan varje fredag kväll. Från och med nu kommer dessa ligga i ett och samma inlägg. Nedan följer raderna för 2015.

Tips 1: Streck vs sannolikhet på Stryktipset för samtliga omgångar 2017.

Tips 2: Beskrivning av hur beräkna utdelning på Stryktipset.

Tips 3: Rättningsmall för Stryktipset plus V75, V86, V64 och V65.

stryktipset_ses_lordagAtt använda spelvärde vid alla spel är något professionella tipsters pratar hål i huvudet på folk om. Och det är självklart det enda rätta sättet att spela på om man ska kunna spela med förväntad vinst (positivt väntevärde). När det gäller Stryktipset och andra poolspel på Svenska Spel finns det ofta fint spelvärde att hitta. Speciellt om man vågar/har råd att gå emot favoriter!

För att hitta vilka rader som har spelvärde behöver man på något sätt jämföra svenska folkets spel (streckprocenten) med sannolikhetsutfallet för respektive match. Jag brukar titta på kvoten mellan sannolikhet och streck, se tabeller för respektive Stryktipsomgång nedan.

För att räkna ut sannolikheten för respektive tecken i vald match plockar jag medeloddsen från oddsportal.com som jag sedan konverterar till sannolikhet, se t.ex. detta inlägg för hur.

Från och med idag (2015-03-06) kommer alltså alla mina tabeller ligga i detta inlägg. Håll utkik varje lördag morgon på detta inlägg eller via Twitter. Raderna för 2016 återfinns här.

Stryktipset 2016

Jag fortsätter med nya rader i ett nytt inlägg per år. 2016 års finns här.

Stryktipset annandag jul 2015

Boxing Day på en lördag = Superstryktips! Det finns extra pengar i Jackpott och antalet spelvärda rader blir många.

Det ser på förhand ut som att det inte är några extremt överstreckade lag denna gång.

Leicester är alltför hårt streckade om man jämför strecken med oddsmarknaden, men här tycker jag faktiskt att marknaden är helt snett på det och spelade Leicester +0.5 (AH) till drygt 2 gånger pengarna. För mig borde handikapplinan ligga på +0 och jag funderar därför t.o.m. på x2 på Stryktipset!

Manchester City är möjligen lite väl stora favoriter men hemma mot Sunderland tappar man väl inte poäng? Kanske kan det vara värt att ta med krysset.

I övrigt kan det vara värt att gå emot Crystal Palace, West Brom, Middlesbrough, Derby och Cardiff. Jag tror dock en del på åtminstone några av dessa och behöver mer tid att tänka…

UPPDATERING: Blackburn – Middlesbrough lottas med två ettor, två kryss och tolv tvåor i urnan. Plötsligt har vi alltså stort värde i tvåan.

UPPDATERING med raderna under annandag eftermiddag:

stryktipset_20151226_2

Raderna under fredagen:

stryktipset_20151226

Stryktipset lördag 19 december 2015

Storlagen fortsätter att underprestera, men är fortfarande hårt betrodda på Stryktipset. Chelsea är streckade på 76% och kan det vara så att spelarna tar tag i det nu när Mourinho är borta? Jag tror det och funderar på enkelettan. Manchester United imponerar inte på något sätt, men möter nu ett svagt Norwich. Jag spikar absolut inte ettan, men den ska ju med. 1x? Tottenham ser ut att ha tappat lite fart, men Southampton är inte lika bra i år. Värdet ser ut att ligga på ettan, men jag funderar likförbannat på x2.

Everton förlorar inte ofta, men nu möter man SERIELEDAREN Leicester. Everton är bra på pappret och ska möjligen vara knappa favoriter. Jag avvaktar denna. Detsamma gäller matcher 5 och 6.

I Championship ser Brentford och Nottingham Forest ut att ha blivit alldeles för stora favoriter. Bör nog åtminstone garderas. Detsamma gäller möjligen Burnley.

Lycka till!

 

stryktipset_20151219

 

Stryktipset lördag 12 december 2015

Ytterligare en sen postning men här har vi dagens rader. Idag är det svårt att hitta spelvärda rader. Crystal Palace är hårt spelade om man jämför med oddsen, men samtidigt bör de väl ändå vara favoriter?

Cardiff är också hårt spelade och Sheffield Wednesday är inget dynggäng. Även Huddersfield är lite väl hårt spelade.

Lycka till!

stryktipset_20151212

Stryktipset lördag 05 december 2015

Ursäkta för sen postning idag men här har vi dagens rader okommenterade. Lycka till!

stryktipset_20151205

Stryktipset lördag 28 november 2015

Första advent-helg och helengelsk omgång på Stryktipset. I Premier League är Everton ordentligt överstreckade och trots att de är knappa favoriter kan det vara värt att lämna dem utanför kupongen.

Med tanke på hur det sett ut den senaste tiden måste väl Crystal Palace, till 62%, vara en ok spik hemma mot Newcastle?

I Championship är Fulham, Middlesbrough och Wolves överstreckade och bör åtminstone garderas.

stryktipset_20151128

Stryktipset lördag 21 november 2015

Inte heller denna vecka har jag tid för någon utläggning, men här är veckans fördelningar. Se text ovan för beskrivning av vad tabellerna beskriver.

Vid en snabb kik på siffrorna ser det ut som Swansea och Ipswich är de som blivit relativt mycket överstreckade. Manchester City och Southampton ser ut som tänkbara spikar.

stryktipset_20151121

Stryktipset lördag 14 november 2015

Jag har suttit utan ordentlig internetuppkoppling, så jag har inte haft någon möjlighet att skriva något (dumt) om lördagens Stryktips. Men här är åtminstone veckans streckfördelning och sannolikhet för alla tretton matcher. Veckans jättevärde finns i x2 i Peterborough – Fleetwood.

stryktipset_20151114

Stryktipset lördag 07 november 2015

En massa pengar i Jackpott och det kommer att finnas många rader med spelvärde. Det finns många (fler än vanligt?) överstreckade favoriter och det gäller att hitta rätt i vilka man ska gardera / lämna ute.

Om oddsmarknaden är en bra indikator för sannolikhet denna vecka är Leicester, Bolton, Cardiff, Sheffield Wednesday, Fulham, Hull och Ipswich ganska kraftigt överstreckade. Mina första tankar i dessa matcher:

 • Leicester lämnar jag inte bort. 1x känns tryggt.
 • Bolton kryssar på hemma (fem av sju oavgjora) och krysset känns bra. Jag garderar nog med en tvåa. 47% på hemmalaget känns märkligt. Bolton har ju faktiskt bara en seger i år…
 • Jag gillar Reading och 26% på bortaseger känns smällfin. Reading är bra men har dock tappat en hel del på slutet och med tanke på Cardiffs senaste sex matcher (se nedan) bör man kanske ha med krysset. x2 eller enkeltvåa!
 • Sheffield Onsdag är såklart överstreckade om man jämför med oddsen, men någonstans måste välja enkelstreck och jag funderar starkt på tvåan. Wednesday ser riktigt riktigt starka ut och Charlton är totalt under isen. Två poäng på de senaste elva matcherna och fem raka förluster (med noll gjorda mål). Man har ingen tillsatt manager och fansen är allmänt missnöjda. Tvåa!
 • Fulham förlorade senast, men har annars varit uppåt på slutet. Mot ett dalande Birmingham tror jag inte man förlorar. 1x.
 • Hull är starka och framför allt hemma. Men nu möter man ett starkt Middlesbrough. Mitt utgångstips är kryss, men 20% på Boro kan jag nog inte lämna. Frågan är dock om jag vågar utelämna serieledarna på hemmaplan. Jag tror inte det och helgarderar nog.
 • Ipswich har möjligen ryckt upp sig lite på slutet och mot ett svagt Rotherham ska man såklart vara favoriter. Men jag är tveksam till 57% på Ipswich och spikar aldrig tvåan.

Cardiffs sex senaste:

03.11.15 Leeds – Cardiff 1 : 0
31.10.15 Ipswich – Cardiff 0 : 0
26.10.15 Cardiff – Bristol City 0 : 0
20.10.15 Cardiff – Middlesbrough 1 : 0
17.10.15 Preston – Cardiff 0 : 0
03.10.15 Brighton – Cardiff 1 : 1

stryktipset_20151107

Stryktipset lördag 24 oktober 2015

Alla Helgons dag bjuder på avgörandet i Allsvenskan och det tar såklart upp mest tankar. Men ett litet stryktipssystem måste jag såklart lämna in.

Manchester City är stora favoriter och något överstreckade om man jämför medd oddsen. Jag tror dock att jag spikar City ändå och har även spelat dem AH -1.75 till 2.11.

West Ham är också något överstreckade jämfört med oddsen, men ser grymt starka ut, speciellt på bortaplan. Med fyra bortavinster och en oavgjord är de faktiskt bäst i Premier League. Jag funderar på West Ham +0 på oddset (till en bra bit över 2 gånger pengarna) och tar nog x2 på Stryktipset.

Övriga funderingar lämnar jag till er. Lycka till!

stryktipset_20151031

Stryktipset lördag 24 oktober 2015

Det hann bli lördag morgon innan jag la ut dagens stryktipsinlägg. Som vanligt är favoriterna alltför överstreckade, men denna gång är två av dem mer än vanligt streckade.

Stoke har 46% sannolikhet till vinst enligt oddsen (jag skulle nog säga drygt 50%, funderar på att spela Stoke till 2.12), men är supermycket streckade. På Stryktipset spelar jag nog x2. Absolut ingen stryktipsspik åtminstone.

Nästa stora favorit som bara inte går spika är Queens Park Rangers. QPR kan man verkligen inte lita på och 72% är alldeles för mycket. Jag spikar aldrig, möjligen x2 också här.

Frågan är ju vilka lag man bör lämna ensamma. Jag funderade på Hull, men också de är något överstreckade. Möjligen Chelsea, West Ham är sämre hemma än borta i matcher som dessa just nu. Men CFC är ju hopplösa. Jag funderar vidare.

Lycka Till!!!

stryktipset_20151024

Stryktipset lördag 17 oktober 2015

Denna vecka lämnas streck- och sannolikhetstabellen okommenterad.

Lycka till vid eventuellt lagda spel

stryktipset_20151017

Stryktipset lördag 10 oktober 2015

En omgång på Stryktipset med matcher från EM-kvalet och League One och jag håller mig troligen borta. Det är dock värt att påpeka att det är jackpottomgång och säkert läge för att hitta spelvärda rader.

Från veckans omgång kan man observera att Island i praktiken är klara för EM och det är klart att det finns en liten risk för mättnad. Jag är dock tveksam om det existerar i det isländska och lagerbäckska kynnet…

Vidare kan man konstatera att krysset i Norge – Malta kan vara värt att plocka med och det är lite vågat men troligen spelvärt att plocka bort tvåan i Fleetwood – Coventry.

Lycka till!

stryktipset_20151010

Stryktipset lördag 03 oktober 2015

Ingen tid för kommenatarer idag, men här är dagens streckfördelning och sannolikhetsberäkningar baserade på spelbolagens odds.

stryktipset_20151003

Stryktipset lördag 26 september 2015

Återigen dags för en stryktipsomgång med tolv matcher från England och en från Sverige.Och återigen har jag svårt att hitta sunda spikar. Skriver lite tankar kring storlagens matcher nedan.

Leicester – Arsenal känns tuff. Leicester har tio raka utan förlust i Premier League och har bara förlorat en av femton (mot Chelsea i april). Arsenal är såklart bättre än Leicester, men jag imponeras inte direkt av det lilla jag sett dem i år. Jag såg bl.a. andra halvlek mot Tottenham och jag tyckte det var otroligt slarvig fotboll från båda lagen. Jag tror jag chansar med 1X trots att streckfördelningen möjligen är något skev åt andra hållet. Jag gissar dock att antalet streck kommer studsa upp något för Arsenal imorgon.Jag avvaktar lite och tittar hur fördelningen rör sig innan jag sätter mina definitiva tecken. Värt att påpeka är att Arsenal haft ganska lätt för mittenlag det senaste året. Frågan är om Leicester i nuvarande form ska ses som ett mittenlag.

Jag är villrådig i Liverpool – Aston Villa. Liverpool går ju absolut inte spika just nu, men Villa känns svaga. Jag bestämmer mig imorgon, men det blir inte en spik på Liverpool. Observera att Aston Villa vann denna matchen förra säsongen och att Liverpool inte slagit Villa på Anfield sedan december 2010 (vad det nu betyder).

Vi har en jättefavorit i Manchester United och de ska väl bara slå ett svagt Sunderland. Jag litar dock inte helt på United trots att de ser ut att ha kommit igång någorlunda nu. Krysset känns lockande till 9%.

I övrigt:

Southampton – Swansea känns som ett kryss, men så tänker stryktipsspelarna också.

West Ham och Ipswich är ordentligt överstreckade.

Malmö FF möter Real Madrid i veckan, men inte förrän på onsdag så de bör väl kunna spela bort ett svagt HBK?

Lycka till!

stryktipset_20150926

Stryktipset lördag 19 september 2015

Denna vecka lämnar jag tabellen okommenterad. Jobbar för mycket och sover för lite…

Lycka till!

stryktipset_20150919

Stryktipset lördag 12 september 2015

Det är läge för fina pengar med jackpott och omgång efter landskampsuppehåll.

Birmingham har inte förlorat i år, men är på tok på hårt streckade om oddsmarknaden ligger rätt. Jag är lite sugen på x2, men får läsa på lite imorgon.

Den största favoriten är Arsenal, men jag litar inte riktigt på dem och jag tar det inte för omöjligt att Stoke kan få med sig 0-0 eller 1-1. Jag spelar 1x på Stryktipset och slänger in en enhet på under 3.0 mål (Asiatisk lina) till 1.80.

Vidare är (ett bra) Swansea alltför hårt streckade på förhand. Jag tror på kryss men vet inte om jag ska ta x2 eller en helgardering.

Även Leeds är alltför hårt streckade (som de ofta är på Stryktipset). Även här ligger kryss nära till hands och jag funderar på x2. Jag lägger inte speciellt stor vikt vid inbördes möten, men det kan vara intressant att observera att Brentford slog Leeds i båda mötena förra året och att Leeds inte slagit Brentford sedan 1939 (lagen möttes dock inget mellan 1947 och 2009…).

stryktipset_20150912

Stryktipset lördag 05 september 2015

Landskampshelg och åtta av de tretton matcherna kommer från EM-kvalet. Som vanligt på Stryktipset är Sverige överstreckade och värdet ligger helt klart på Rysslands sida. Jag kommer inte spika ettan, men den ska helt klart med.

Vi har två riktigt stora favoriter i Montenegro och Österrike och båda är relativt spikvärda. Speciellt de förstnämnda som faktiskt har betydligt högre sannolikhet enligt spelbolagens odds än vad ”svenska folkets” streckfördelning visar just nu. Spik! Jag kommer dock ta med krysset i Österrike. Moldavien är bra nog för att gneta till sig ett kryss oftare en gång av tio borta mot Österrike och 9% på krysset är väldigt spelvärt.

Jag tror att jag spikar Spanien trots att Slovakien imponerat oerhört så här långt. Spanien vill vinna gruppen och då är seger nog ett måste. Man är såklart bättre än (ett bra) Slovakien i grunden och 71% på ettan är ganska bra.

Jag är inte alls påläst på Barnsley – Shrewsbury, men enligt oddsen ligger sträcken helt fel och x2 är väl ett måste. Det ser liknande (dock inte lika tydligt) ut i Oldham – Bradford. Helt jämt enligt oddsen men 45-32-23 tyder på att man bör spela x2.

stryktipset_20150905

Stryktipset lördag 29 augusti 2015

Veckans Stryktips bjuder på en omgång med fyra stora favoriter (Chelsea, Liverpool, Manchester City och Djurgården) och ingen av dem är egentligen värst överstreckade. Det finns risk för att utdelningen blir låg och jag kommer bara spela ett mycket litet system tror jag.

Bra värde finns på förhand i Sunderland, Huddersfield, Preston och Brighton.

Lycka till!

stryktipset_20150829

Stryktipset lördag 22 augusti 2015

Lördagens stryktipsomgång bjuder på Jackpott med extra miljoner i vinstpotten och 12 matcher från England samt mötet mellan BK Häcken och Malmö FF. Där är MFF relativt klara favoriter enligt strecken medan oddsen tyder på en jämn match. Med tanke på Malmös spelschema med CL-match på tisdag är kanske 25% på ett ojämnt Häcken kanske lite lågt. Dock är ju Malmös trupp bred och helst helgarderar jag här.

I övrigt är West Ham sanslöst överstreckade. Detsamma gäller för Fulham, QPR och Brighton.På förhand hade jag tänkt spika Crystal Palace, men tyvärr ligger strecken med ganska stor övervikt på hemmasidan så det blir det nog inte.

Om man är sugen på att spela reducerade rader (som jag oftast gör) och inte har egen programvara att ta fram dessa med tycker jag att denna omgång är ett utmärkt tillfälle att testa Speltjänst. Jag tror att jag kommer att göra det med ett system som tillåter favoritsegrar för ovan nämnda överstreckade lag, men som tar bort alla rader med favorit i för många matcher. Sådana rader har inte potential att ge någon vidare utdelning ändå. Trots att det Jackpott i denna runda av Stryktipset!

stryktipset_20150822

Stryktipset lördag 15 augusti 2015

I veckans omgång är samtliga hemmalag överstreckade. Åtminstone om man tror att medeloddsen på oddsportal.com är korrekt sätt att beräkna sannolikhet på (se detta inlägg för hur jag omvandlar odds till sannolikhet). Det är ju vanligast att hemmalagen blir överstreckade eftersom de oftare är favoriter. Men denna vecka ligger hemmastrecken mycket även på på förhand jämna matcher, framförallt Sunderland – Norwich och Fulham – Brighton. Här spelar jag kanske x2.

Kupongens enda jättefavorit är Malmö FF och missar de kan det bli fina pengar. Dock är MFF inte särskilt överstreckade och det kanske är dumt att slösa med garderingar där. Dessutom har Gefle haft ett tufft schema den senaste veckan. Glöm inte att Malmö spelar mot Celtic i veckan och möjligen vilar en hel del spelare idag!

Sunda spikar på förhand skulle kunna vara Derby och Middlesbrough.

stryktipset_20150815

Stryktipset lördag 08 augusti 2015

Idag finns det ingen som helst tid att kommentera streckprocenten på veckans Stryktips (med matcher från England!!!), men så här ser det ut:

stryktipset_20150808

Stryktipset lördag 01 augusti 2015

Ny lördag och därmed ny omgång på Stryktipset! Matcher från utomnordiska ligor börjar dyka upp igen. Denna vecka med (ointressanta) supercupmatcher (eller vad de nu kallas) från Frankrike och Tyskland.

Högst kvot mellan sannolikhet och streckfördelning finns denna vecka i tvåan i matchen Gefle – Falkenberg. Stort ”kvotvärde” finns också i krysset i matchen Degerfors – Utsikten.

Annars ligger streck och spelbolagens odds ovanligt nära varandra denna vecka. Spikar på Djurgården, Östersund, Ängelholm, Stabaek, Bayern München, Elfsborg, Norrköping eller IFK Göteborg behöver inte alls vara fel om man tror att medeloddsen på oddsportal är rätt sätt att skatta sannolikhetsutfallet i respektive match. Kika här för hur jag gör.

Själv lutar jag mig nog mot Elfsborg, IFK Göteborg och något mer. Lycka till!

stryktipset_20150801

Stryktipset lördag 25 juli 2015

Åter en svensk/norsk stryktipsomgång. Tre av matcherna kommer från Tippeligaen, men matchen mellan Strömsgodset och Molde lottas tyvärr. Fördelningen mellan bollarna ligger på 10 ettor, 4 kryss och 2 tvåor. Jämförs detta mot oddsen ser vi att streckvärdet ligger på favoritettan. I brist på andra streckvärda favoriter spikar jag! Ska man gardera ska krysset med. Sannolikheten för tvåa är bara 2/16=0.125 och det kanske är värt att chansa bort den.

I övrigt är favoriterna som vanligt överstreckade och man bör gardera eller helt gå emot åtminstone några av dem för att få värde på kupongen. Jämför man bara odds mot streckfördelningen är matcher 3 och 8 intressanta. I båda matcherna har hemmalagen 37% chans till vinst, men bara 25% respektive 29% av strecken ligger på ettan i respektive match.

I match 13 är det precis likadant men där värdet ligger på bortalaget Ljungskile.

stryktipset_20150725

Stryktipset lördag 18 juli 2015

Ny omgång med matcher lördag och söndag. Ingen tid att kommentera idag, men konstaterar att Molde har supervärde som spik om man tittar på oddsen!

stryktipset_20150718

Stryktipset lördag 11 juli 2015

Återigen en omgång med en match från Norge och tolv från Sverige. Observera att matcher 11-13 spelas på söndag.

Bäst värde är det kanske i att gå emot Norrby. Norrby har W1-D2-L3 (4-6) hemma medan Höllvikens bortarad lyder W1-D2-L3 (10-15). Vidare vann Höllviken hemmamatchen nere i Skåne mot Norrby med 3-1. Dock verkar Höllvikens form vara katastrofal. Jag får läsa på lite här.

Elfsborg fick bara 2-2 borta mot Falkenberg (i en match jag faktiskt spikade krysset, dock inte så många andra rätt…), men är ju ett annat lag hemma. Odds och streck ligger ganska jämnt och Elfsborg är rättmätiga favoriter, speciellt eftersom i BK Häcken har min hjälte Diego Lugano lämnat för gott och hans mittbackskollega Jasmin Sudic är avstängd. Häckens statistik med/utan Lugano visar att han varit oerhört viktig (har jag för mig). DOCK så har Häcken fler mittbackar av hyfsad Allsvensk klass och 26% på krysset och 17% på tvåan är kanske ändå värda att gardera med.

Streck vs oddsmässigt är IFK Göteborg en kanonspik, men jag är liksom övriga stryktipsspelare rädd för IFK Norrköping som är starka.

stryktipset_20150711

Stryktipset lördag 04 juli 2015

Veckans Stryktips bjuder på tolv matcher från Sverige och en från Norge. Observera att matcher 9-13 spelas på söndag.

Det finns få matcher med riktigt fint värde. Husqvarna är nog lite för hårt spelade och det kan vara värt att plocka med Halmia. Allra mest intressant är nog Haugesund, som är knappa, men trots allt tydliga, favoriter på oddset. Enligt streckfördelningen ska dock Lilleström vara knappa favoriter. Jag är tyvärr dåligt påläst på Norge, men tittar man på tabellen  och tillhörande statistik är det lite märkligt att oddsen ligger som de ligger, men här litar jag helt klart mer på oddsmarknaden än stryktipsspelarna.

stryktipset_20150704

Stryktipset lördag 27 juni 2015

Nu är sommarversionerna av Stryktipset verkligen här på allvar och alla matcher kommer från Sverige och Norge. Jag har inte läst på något om form, skadeläge osv, men spontant finns det en hel del favoriter som är alldeles för lågt streckade och därmed kan vara värda att lämna ensamma. Detta gäller främst hemmasegrar för de båda största favoriterna, Dalkurd och Qviding, men även bortasegrar för Östersund och Sirius ser fina ut. Kanske också Ljungskile och Oddevold.

Var ska skrällarna hittas då? Det är inte alls lika självklart, men ska man tro oddsen måste Stömsgodset med.

stryktipset_20150627Stryktipset söndag 21 juni 2015

Midsommarhelgens stryktips har spelstopp på söndagen. Observera tiden, kl 14:59! Observera också att det är Jackpottomgång.

I de båda U21-landskamperna är oddsfavoriterna extremt lågt streckade. Mitt system kommer åtminstone innehålla tvåor (dvs streck på England och Portugal) i dessa matcher, kanske lämnas någon av dem ensamma.

Andra knappa oddsfavoriter som är lågt streckade är Värnamo och Dalkurd.

Jönköping Södra ser ut att vara omgångens mest överstreckade.

stryktipset_20150621

Stryktipset lördag 13 juni 2015

Sent omsider, här är dagens data. Krysset i PolenGeorgien ser streckvärt ut. Likaså spik på Grekland

stryktipset_20150613

Stryktipset lördag 6 juni 2015

Andra omgången av ”Sommarstryktipset”, dvs omgångarna då kupongen domineras av matcher från Sverige.

Barcelona ser ut att ha fint värde. Jag har inte gjort någon egen värdering av matchen, men 56% på Barca kanske är för lite. Dock känns 23% på krysset intressant och jag kör nog x2.

Det ser inte ut att finnas några direkta matcher med supervärde. Helsingborg är överstreckade och att lägga rader innehållande kryss och/eller Åtvidaberg skulle kunna vara klockt. HIF presterar inte riktigt och även om Åtvid gått riktigt knackigt har de haft en hel del otur.

I övrigt ser Örgryte ut som en sund spik trots att Höllviken överraskat positivt så här långt. Möjligen också Östersund och/eller Sirius, men kryssen bör kanske med…

stryktipset_20150606

Stryktipset lördag 30 maj 2015

Som jag annonserade på Twitter fanns det ingen som helst möjlighet för mig att presentera veckans tabell eftersom jag har varit i full gång med flytt/flyttstäd. Nu är jag klar och för att bibehålla kontinuiteten slänger jag här upp en sen tabell för streckprocent och sannolikhet på veckans Stryktips.

stryktipset_20150530

Stryktipset lördag 23 maj 2015

Det är avslutning i Premier League på söndag och därför samlad omgång och tio matcher från PL på veckans Stryktipset! Det är alltid svårt att värdera hur lagen går in till en avslutande omgång, men det är absolut en god anledning att välja lag som har mycket att spela för.

Sunderland säkrade kontrakt förra omgången och jag tror att de kommer till Stamford Bridge med en sisådär inställning. Chelsea vill avsluta snyggt efter förra veckans förlust och jag tror att de ”bara vinner”. Jag ryggade Daniel Olenklint med ett oddsspel på Chelsea -1.25 här.

Aston Villa – Burnley är svår med två lag utan något direkt att spela för. Värdet ligger på bortalaget och jag tror att jag lutar över mot den sidan lite grann.

Hull och Newcastle kämpar om den sista platsen för att klara sig kvar i Premier League och ett drag skulle kunna vara att lämna dem ensamma. Speciellt Newcastle måste väl ta sig i kragen nu, deras form är dock fruktansvärd…

Utöver Burnley finns det inte några direkta supervärden (vid direkt jämförelse av streckfördelning och spelbolagens odds).

Intressant är att Örebro är ganska klara favoriter enligt oddsen (55% på ettan), men inte superhårt streckade (48%). Kanske läge för enkeletta i match 13?

stryktipset_20150523

Stryktipset lördag 16 maj 2015

I dagens omgång saknas det riktiga bombfavoriter. Liverpool är klart mest streckade med sina 76%, men med tanke på deras form den senaste tiden måste väl de garderas? Tottenham är nästa favorit som underpresterar just nu. Hull har allt och lite till att spela för och jag kan omöjligt lämna Tottenham ensamma på kupongen.

Men var hittar man omgångens ”säkra” matcher då? Verkligen inte lätt, kanske Östersund t.ex.?

stryktipset_20150516

Stryktipset lördag 9 maj 2015

Stryktipsomgången vecka 19 bjuder på matcher från Premier League och diverse svenska divisioner. Vid en snabb titt ser det ut som att Aston Villa, Hull och Helsingborg är lite väl hårt spelade. Lycka till!

stryktipset_20150509

Stryktipset lördag 2 maj 2015

I maj månads första stryktipsomgång bjuds det på sex matcher från Premier League och sju från League Two, eftersom matcherna i Championship spelas före spelstopp för Stryktipset.

Har man möjlighet tycker jag absolut man ska gardera Liverpool och Manchester United. I första hand de sistnämnda, som känns alltför hårt streckade. Vidare så finns det riktigt fint värde i Hartlepool United.

stryktipset_20150502

Stryktipset lördag 25 april 2015

Morgondagens stryktipskupong bjuder på sex matcher från vardera Premier League och Championship samt en avslutande match från Allsvenskan. I den sistnämnda är Hammarby (föga förvånande) alldeles för hårt streckade.

Det ser ut att vara svårt att hitta streckvärda favoriter, men lag att luta sig mot kanske skulle kunna vara de topplag från Championship som spelar på bortaplan. Derby och Brentford har värde och kanske också Norwich.

stryktipset_20150425

Stryktipset lördag 18 april 2015

Lite sent, men här kommer dagens streckprocent och sannolikhetsfördelningar. I Reading – Arsenal ligger strecken lite väl mycket på ettan och lite på krysset. x2 känns bra. Vidare känns Halmstad spelvärt. Lycka till!

stryktipset_20150418

Stryktipset lördag 11 april 2015

Det är lördag och stryktipsdags! Nedan presenteras som vanligt streckprocenten och sannolikheten för respektive match, där sannolikheten baseras på oddsen från flera spelbolag. Vill ni göra egna bedömningar, analysera skadeläget o.s.v. får ni leta på andra ställen.

Kryssen i Southampton – Hull samt Middlesbrough – Rotherham känns riktigt spelvärda även om hemma lagen såklart ska vara klara favoriter. En vettig favorit att backa ordentligt skulle kunna vara Sheffield Wednesday som enligt oddsen har ca 50% chans att vinna, men där endast 46% av strecken sitter på ettan.

stryktipset_20150411

Stryktipset lördag 4 april 2015

Påskaftonen bjuder på en blandning från England, Skottland och ALLSVENSKAN (äntligen). Jag har ingen tid att titta på matcherna idag, men här är veckans streckfördelning och sannolikhet, beräknat på medeloddsen hos oddsportal.com.

stryktipset_20150404

Stryktipset lördag 28 mars 2015

moldavien_sverigeFredag kväll efter en riktigt bra insats av Sverige (ja, jag tycker faktiskt det). Imorgon är det dags för Stryktipset med en blandning av matcher från EM-kvalet och League One.

Vi har några riktigt stora favoriter från europamatcherna och Belgien känns som en tung och vettig spik. Jag kommer också att spika Tjeckien, som ser riktigt vassa ut. Vidare är jag sugen på Israel som har öppnat kvalet riktigt bra och på hemmaplan är man starka. Wales är dock inget dynglag…

Holland har nog blivit lite för stora favoriter och bör nog garderas på något sätt. De har inte imponerat så här långt och kanske kan det gå troll i spelet igen. Turkiet har inte heller imponerat så här långt dock.

I League One är det riktigt fina värden i Gillingham och Scunthorp, som är knappa favoriter enligt oddsen. Läge att spika någon av dessa kanske?

stryktipset_20150328

Stryktipset lördag 21 mars 2015

Jobbar nästan dygnet runt för tillfället så jag har ingen tid för kommentarer idag. Jag konstaterar bara att ett så pass starkt lag som Ipswich bara har 15% streck på sig. Spontant känns det lågt även om Watford går väldigt bra och Ipswich har svag form, speciellt borta.

stryktipset_20150321

Stryktipset lördag 14 mars 2015

Så var det dags för den andra stryktipsomgången i detta inlägg.Idag har vi supervärde i Huddersfield, samma lag som förra veckan var ordentligt överstreckade (se nedan). Jag vet inte om jag tror på bra chans för Hudds, men Birmingham har helt klart blivit alltför stora favoriter. Minst en gardering är det värt, kanske vågar jag helt gå emot relativt ojämna Birmingham.

Birmingham är utan skadade Koby Arthur och Michael Morrison och avstängde Stephen Gleeson. Huddersfield får klara sig utan David Edgar eftersom han är på lån från just Birmingham.

Det kan vara vettigt att gå emot/gardera Brentford och Watford med flera. Krysset i London (Arsenal-West Ham) ska nog också med tycker jag.

stryktipset_20150314

Stryktipset lördag 7 mars 2015

Tips-SM har pågått ett tag och jag har varit mer eller mindre bortkopplad med jobb-jobb-jobb, semester, och därefter jobb. Därav missade jag att lägga ut streckprocent vs sannolikhet förra veckan. Nya tag nu.

Det ser ut att vara några överstreckade favoriter imorgon som vanligt. Huddersfield har t.ex. bara 45% chans att vinna enligt oddsen, men har 65% av strecken på Stryktipset. En differens på 20 procentenheter ser man sällan för en så pass knapp favorit som Hudds ändå är på förhand. Här tycker jag nog att man bör plocka bort ettan!

Derby och Norwich är nog också lite väl betrodda och minst en bör nog garderas.

Så vad ska man då spika om man går emot eller garderar favoriterna ovan? Vid en direkt jämförelse mellan streck och odds tycker jag att det är supervärde i enkeltvåan på Doncaster. Doncaster är favoriter enligt oddsen, men Gillingham har fått 49% av strecken så här långt. Tvåa eller x2!

Det ser liknande ut i Nottingham – Middlesbrough, även om det inte är lika klart.

stryktipset_20150307

5 reaktioner på ”Stryktipset: Streckprocent vs sannolikhet

 1. Hej
  Tack för ett bra jobb med din statistik.
  Jag undrar om fördelning är Svenska Folkets procent
  Sedan nu sist Östersund 75 Shl 71 Kvot 0,94 Hur får du fram det
  Kvot 0,94 ? Vad är kvot

  Mvh Kent

  1. Hej!

   Tack för frågor och feedback. Bra att du påpekar vad som inte är klart. Så kan jag bättra mig till nästa vecka.

   1) Ja, fördelning är Svenska Folkets streckprocent.

   2) Sannolikheten beräknas i inlägget jag länkar till i texten ovan. Men det är kanske inte helt självklart ändå, så för Östersunds match nu sist (18 juli 2015) som exempel beräknas sannolikheten för Östersundsseger med (1/1.32)/(1/1.32+1/5.04+1/8.60)=0.7065, som omräknat till procent blir 70.65% och som jag avrundar till 71%.

   3) Kvot är helt enkelt kvoten mellan sannolikheten (i %) och streckprocenten, t.ex är kvoten för Östersund 70.65/75=0.9420.
   Om kvoten för ett tecken är större än 1 tror oddsmarknaden mer på tecknet än hur Svenska Folkets streckprocent ligger. Ju större kvot desto större värde i tecknet på Stryktipset.

   Hoppas jag svarade på dina frågor. Skriv igen annars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *