Sju podcasts om fotboll

Jag lyssnar på sjukt många podcasts. Jag är så fullständigt beroende av podcasts att det har blivit ett problem. Jag hinner inte lyssna i närheten av så mycket som jag önskar trots att jag säkert avverkar 20-30 timmar i veckan. Förut var det mest podcasts om fotboll, men efter att jag börjat lyssna på poddar om medier, samhället, ekonomi, investeringar med mera har det fullständigt ballat ut.

För att få vardagen att alls gå ihop har jag nu begränsat mig till sju podcasts om fotboll. De är de bästa enligt mig (på svenska och engelska) och jag försöker lista dem från bäst och nedåt nedan. Alla sju är bra, jag har ju sållat bort en massa sportpoddar som jag tidigare lyssnade på, och rangordningen skulle nog ändras om en vecka om jag gjorde en ny då. Vilka poddar missar jag?

1. Vilken är världens bästa podcast om fotboll? Football Weekly!?

podcasts om fotboll - football weeklyTidigare ledde James Richardson denna podd med den allra största äran och när han slutade i somras tänkte jag att det var början till slutet. Men Max Rushden som tagit över blir lite bättre för varje avsnitt.

Football weekly kommer ut två gånger i veckan. Max Rushden och hans gäster (det blandas lite bland gästerna, men de flesta är regelbundet återkommande) diskuterar fotboll från hela världen, men framförallt från England. Skratt och flams, nyheter och seriös analys blandas friskt.

Oftast ringer de upp Sid Lowe (se podcast 7 nedan) för uppdatering om Spanien. På samma sätt ringer de ofta upp korrespondenter från andra delar av Europa.

James Richardson har tydligen en ny podd, ”The totally show”, som jag inte lyssnat på. Ska bli snarast.

2. Ljugarbänken – Etta i Sverige bland podcasts om fotboll?

En av flera podcasts om fotboll i Sverige. Främst om Allsvenskan och Tvååker. Mårthen Bergman ställer frågorna och Mattias Lindström och Erik Edman svarar. Jag gillade det tidigare utan Edman, men nu när han är med är det ännu bättre. Blandar seriöst fotbollssnack med svammel (som alltid när Lindström är närvarande). Är Ljugarbänken numer Sveriges bästa podcast om fotboll!?

3. Sportbladets Premier League-podd

Kalle Karlsson och Frida Fagerlund har varit bisittare till Patrik Syk nu på slutet och den trion är alldeles fantastisk tycker jag. Frida är verkligen ett stjärnskott! Jag stör mig oerhört på en sak bara: Av någon anledning måste Syk (även Karlsson ibland) tydligen sätta ”en” framför varje spelare/lag han pratar om. Varför då? Jag fattar inte varför ”en” måste sättas framför varje spelare eller lag som nämns. Jag får snart panik Syk. 😉

4. 3-5-2

Jesper Hofmann, Björn Johnson, Noa Bachner och David Fjäll med gäster snackar Allsvenskan. Ibland med gäst. Seriöst och mycket bra!

5. Offsides podcast

Chefredaktörer Anders Bengtsson och Johan Orrenius snackar fotboll och journalistik. Annorlunda infallsvinklar och seriöst snack.(Psst, jag gillar Johan bäst, men säg inte det till Anders.)

6. Lundh

Olof Lundh intervjuar profiler inom fotboll/sport/sportjournalistiksvängen. Och han gör det bra. Jag tycker att Lundh är en av de bästa inom svensk fotbollsjournalistik. Tydligen röstade jag på Lundh som bästa sportpodd 2015.

7. The Spanish Football Podcast

Phil Kitromilides and Sid Lowe snackar spansk fotboll och om hur det är att leva i Spanien som britt. Mycket intressant och givande. De har också extra avsnitt för deras Patreons. Jag har inte provat dessa avsnitt.

 

Bubblare och världens bästa icke-podcast om fotboll

Bubblare

Tutto Balutto: Jag gillar egentligen och lyssnar ganska ofta, men Tutto Balutto når inte topp sju. Det är vissa utspel och uttalanden som håller Dahlin och Wilbacher utanför just nu. Men Tutto är ganska bra. Framförallt när de har en gäst.

Premier League Betting: Jag lyssnade på denna varje vecka tidigare, men i takt med att mitt intresse för sportsbetting avtagit har jag slutat lyssna. Men Pete Nordsted och Jimmy Kempton är riktiga statistiknördar som gav mig många fina speltips.

Spelpodden: Av samma anledning som ovan har även denna podd fått ryka. Men Christoffer Svanemar och Daniel Olenklint snackar bra och ger bra tips!

Podden Avspark: Stryktipssnack med Eskil Hellberg och gäst, oftast Magnus Haglund, som jag börjat lyssna på. De snackar ju Stryktips, what not to like?

Världens bästa icke-podcast om fotboll

Eurotalk: Av alla podcasts om fotboll som finns är såklart egentligen Eurotalk bäst. Frågan är dock om den räknas som en podd? Detsamma gäller ju för 08 Fotboll där jag ofta gillar tugget, men programmet är extremt beroende av vilka gäster som kommer.

Jag observerar att 2013 ansåg jag att både Eurotalk och 08 Fotboll kunde klassas som podcast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *