Aftonbladet och TV4

Aftonbladet och TV4 verkar inte hålla sams i så mycket. Åtminstone inte om man läser hur Aftonbladet vinklar sina storys kring TV4 och deras sportbevakning.

Nu gör Aftonbladet gör en totalt ointressant omröstning där man ska betygsätta TV4:s ’EM-trupp’. Jag förstår mig verkligen inte på denna typ av omröstningar och tycker bara att det spär på idioternas chans att få tycka till. Men OM den ska göras tycker jag ändå att man borde göra någon typ av sammanställning. Som det framställs nu är det totalt omöjligt att kunna göra någon typ av jämförelse på något vettigt sätt. Det kanske kommer något imorgon men jag tycker verkligen att det borde finnas någon typ av interaktiv presentation av hur rösterna fördelas.

Återigen, jag tycker inte detta ämne är ett dugg intressant, men siffror intresserar mig ju så jag tänkte åtminstone sammanställa rösterna. Inget fancy här inte, jag har ju semester, men här har vi allt i en graf.

Fördelningen av betygen på TV4:s EM-trupp.
Fördelningen av betygen på TV4:s EM-trupp.

Snittbetyget står i parentes efter namnen på respektive person. Fördelningen av antalet röster med betyg ’ett plus’ finns längst till vänster i figuren (på x-axeln finns betyget och på y-axeln den procentuella fördelningen av betyget). Längst till höger finns antalet ’fem plus’.

Av någon anledning har alla elva personer ur ’EM-truppen’ flest ettor och alla grafer sluttar nedåt. Anna Brolin har nästan exakt lika många fyror som treor dock. Varför får Brolin så svaga betyg förresten? Jag har inte sett något utöver själva matcherna men jag tycker nästan alltid hon är bra.

Jesper Hussfelt får högst snittbetyg och han har också minst andel röster på ’ett plus’ och flest på ’fem plus’ (tillsammans med Stefan Rehn och Niklas Jarelind). Om någon av någon anledning är intresserad finns säkert något mer intressant att utläsa ur dessa grafer och det finns mycket mer att göra för den som orkar. En enkel graf som denna säger åtminstone bra mycket mer än de individuella presentationer av betygen som Aftonbladet ger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *