Fortfarande upprörd

Fortfarande upprörd. Över de nya tolkningarna kring offside. Jag skrev om det igår men måste bara skriva kort igen.

Aftonbladet skrev tydligen en artikel under matchen igår. Domare Martin Ingvarsson tycker det är offside, men säger:

Men det finns numera en regeltolkning som säger att man hellre låter bli att blåsa offside vid sådana lägen. Det är svårt, jag är inget facit.

En domare säger alltså att det är svårt. Med andra ord är det en tolkningsfråga och mina tankar igår känns ännu mer vettiga. Varför göra det ännu krångligare för domarna?

Vad vill man åt med nuvarande regeltolkning? Vill man ha fler mål? Behöver fotbollen fler mål? Fotbollen har varit världens största sport så länge jag känner till. Bland lagidrotter har fotbollen lägst antal poäng/mål per match vad jag känner till. Av vilken anledning är de som bestämmer ofta ute efter att vi behöver fler mål? Jag tror inte folk börjar uppskatta fotbollen mer om målsnittet höjs med 0.1 mål per match. Ingenting tyder på det.

Pelle Olsson sa det så jävla bra i Agendasättarna.

pelle olsson om tråkig fotboll

Kommer vi komma till en tid där man som försvarsspelare väljer att chansa på att inte försöka bryta och hoppas på att motståndaren är offside? Vill vi ha det så?

Förresten, är det inte offside redan i förstaläget? Österrikespelaren som gick i lite närkamp med Anders Svensson var ju också i offsideposition. Han måste väl anses påverka spelet???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *