Matchfixning och FA

The Gambler Magazine skriver om hur engelska FA tar i med hårdhanskarna mot matchfixning och förbjuder allt spel på fotboll för spelare, ledare, klubbanställda och matchrepresentanter för alla klubbar i de åtta högsta divisionerna i England. Jag rasar!

Så här skrev jag som en kommentar till inlägget.

Vansinnigt! Ska en 21-årig student som jobbar extra i kiosk på Hartlepools hemmamatcher (klubbanställd) förbjudas att spela på fotboll ÖVER HELA VÄRLDEN? Ska en heltidsarbetande fotbollsamatör i den åttonde ligan inte få spela på matcher från Premier Leauge?

Det är en otroligt stor grupp de förbjuder från spel. Hur ska detta kontrolleras? Hur rättfärdigar man detta som på sätt och vis är en kollektiv bestraffning?

Förhastat! Förkastligt! Panikartat!

Gå in här och ge din röst hörd! Jag tycker absolut inte det är okej att under några som helst omständigheter spela på sina egna matcher. Gränsen går någonstans vid att spela på lag i sin egen serie. Jag är lite osäker men jag valde till slut det alternativet.

Denna nyhet är tydligen några dagar gammalt. Här finns en intervju med generalsekreterare Alex Horne.

Alex Horne försöker visa handlingskraft mot matchfixning men missar målet.  Foto: itv.com
Alex Horne försöker visa handlingskraft mot matchfixning men missar målet.
Foto: itv.com

Matchfixning (och spelberoende) är ett stort problem som har funnits länge, men verkar ha eskalerat i och med att spelbolag världen över erbjuder alla möjliga typer av spel på alla möjliga matcher. Matchfixning är absolut något vi alla måste försöka agera mot, summorna som fixade matcher omsätter är gigantiskt.

Men att förbjuda spel på all fotboll för alla spelare långt ner i divisionerna är helt förkastligt. Det är att gå för långt och jag är ytterst tveksam till om det har någon som helst effekt. Vill någon verkligen fixa matcher finns det fortfarande inget som stoppar denne. Hur ska alla dessa personer kontrolleras?

Alex Horne och FA vill verka handlingskraftiga och det är de säkert. Här missar man dock målet helt tror jag. Utbildning, avstängningar och undersökande arbete mot matchfixning är bra. Spelförbud på all fotboll hjälper inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *