Uppdrag Granskning – del 2

uppdrag_granskningÄntligen har jag sett avsnitt två av Uppdrag Gransknings program om matchfixning och manipulation. Det var väldigt mycket bättre än det första. Intervjuerna med spelarna var på riktigt intressant.

Men fortfarande önskar jag mig lite mer:

  • De matcher de nämner är ju redan kända.
  • Jag gillar inte den första behandlingen av Råslätts sportchef som i en intervju dagen efter deras match säger att spelarna nekar. Det gjorde de säkert då. Uppdrag Granskning får det att se ut som att han undanhåller något (och det kanske han gör, men det behöver absolut inte vara så) när de nu, långt senare, ringer upp och får spelare att prata.
  • ”Jag tror ju inte man kan ha de här division ett matcherna och nedåt på tipset längre.” Sören Åkebys förslag om att man inte ska kunna spela på matcher från division ett och nedåt är ju bara dumt och oinsatt. Hur ska vi kunna förbjuda spel på legala och illegala spelbolag över hela världen? Menar han att vi ska ta bort matcherna från Svenska Spel? Är det inte bättre att Svenska Spel finns involverade så att de kan varna? Med det sagt är det ju fruktansvärt dåligt av svenska myndigheter och Svenska Fotbollförbundet om Svenska Spel är deras enda samarbetspartner.
  • Leif Nilsson i BW90 kan man kanske skratta åt, men ganska många ”föräldrar” hade reagerat så när ens ”barn” gjort något dumt, Med det sagt är det klart att han måste få upp huvudet ur sanden.
  • Jag saknade något om Syrianska, men förstår samtidigt att Uppdrag Gransknings team inte kunde fokusera på allt och inte ville hänga ut en klubb/spelare i en klubb utan att granska dem och intervjua dem.

Det första avsnittet var ju en katastrof. Jag skrev om det här. Längre, mycket bättre och mer pedagogiskt skrev Johan Elevant, oddssättare på Svenska Spel.

johan_elevant_uppdrag_granskning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *