Uppdrag Granskning om rapportörer – och lite matchfixning

Herregud vilket skitprogram Uppdrag Gransking bjöd på angående matchfixning. De blandar allt möjligt utan en enda röd tråd. Och vad är egentligen speciellt med rapportörer?

Ena sekunden försöker Uppdrag Gransknings gäng misstänkliggöra människor (rapportörer, ofta med asiatiskt utseende) som rapporterar om matchen för spelbolag/sportdataföretag. Nästa sekund pratar någon om matcher som görs upp mellan lag i Kosovo (vilket såklart inte är ok, men som inte har något med spelsyndikat att göra). Därefter diskuteras en del kring riggade matcher av spelsyndikat.

liridon-leci-och-rapportörerJag hade hoppats på ett grävande program om spelsyndikat, riggade matcher och ordentliga avslöjanden. Det enda vi får är intervjuer med Liridon Leci, anställda på Sportradar och rapportörer. INTE EN ENDA NYHET!

Det är ju lite intressant när de får Liridon Leci att snacka lite omedveten om att han filmas, men hur mycket nytt säger han egentligen?

Vill Uppdrag Granskning skita ner utländska och framförallt asiatiska spelbolag? Det finns en hel del problem med den asiatiska spelmarknaden men Uppdrag Gransknings idé verkar vara. ”De erbjuder livespel, vilka gangstrar!”.

(Och det är så klart inte så att det enbart är asiater som spelar på den asiatiska spelmarknaden, det verkar de ”glömma” att rapportera om.)

Problemen kring spelsyndikatfixade matcher är stort. Det finns en hel del problem kring spelbranschen med spelmissbruk på alla möjliga sorters nivåer. Men spelbranschen är inte bara ett gäng gangstrar och kriminella. Uppdrag Granskning fokuserar på livebetting och rapportörer och försöker framställa dem som problematiska. Är svenska klubbar på riktigt oroliga över just rapportörerna? Varför då?

Nästa vecka kanske det blir intressantare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *